Elwira bardzo słuszna uwaga - otóż co się tyczy aranżacji to trzeba jeszcze poczekać, na razie to poligon doświadczalny ;) Na pewno któreś rośliny polecą, kosztem zagęszczania danym gatunkiem. Ogólnie jest chaotycznie ale to z braku czasu, bo naprawdę często jak wracam z pracy to w baniaku panuje już ciemność. Jedno co mnie zadowala to że nie mam absolutnie kłopotów typu glon. Zrobię przycinkę i na pewno coś poprzesadzam / lewa strona korzenie + mikrozoria jest do zaakceptowania, a nad prawą i środkiem popracuję /
[ Dodano: 2009-07-30, 20:30 ]
Blyxa japonica[center][/center]

[center][/center]Proserpinacea palustris[center][/center]
[ Dodano: 2009-08-08, 21:23 ]

[center][/center]

[center][/center]
[ Dodano: 2009-08-23, 21:58 ]
No to parę aktualnych zdjęć:[center][/center]baniak przed przycinką / wyleciał Ranunculus inundatus z powodu szybkiego rozrostu i miałem do wyboru albo on albo blyxa /[center][/center]

[center][/center]

[center][/center]po przycince[center][/center]

[center][/center]ammania[center][/center]

[center][/center]

[center][/center]

[center][/center]

[center][/center]
[ Dodano: 2009-09-21, 19:09 ]
Trochę się pozmieniało w baniaku, a to z powodu mojego zamiłowania z lat poprzednich do kryptokoryn, o których zapowiadałem we wcześniejszych postach. [center][/center]Aktualny stan roślinny to:[center][/center] - Anubias nana[center][/center] - Bolbitis heudelotti[center][/center] - Rotala indica[center][/center] - Blyxa japonica[center][/center] - Hotonia[center][/center] - Proserpinaca palustris[center][/center] - Microsorum undulata[center][/center] - M. pteropus[center][/center] - M. windelow[center][/center] - M. narrow[center][/center] - M. narrow leaf[center][/center] - M. philippine needle leaf[center][/center] - Cryptocoryne pontederifolia[center][/center] - C. petchii[center][/center] - C. tropica[center][/center] - C. lutea[center][/center] - C. nevillii[center][/center] - C. wendtii green[center][/center] - C. rubella[center][/center] - C. walkerii[center][/center] - C. blassii[center][/center] - C. parva [center][/center] Pływa tam 10 Otocinclus vestitus, 4 Amano [center][/center]Zdjęcie podczas wygaszania baniaka / 1x T5 39W Arcadia Plant Pro / [center][/center]

[center][/center]Zdjęcie w pełnym oświetleniu / 2x T5 Philips Master TLD865 39W + Arcadia Plant Pro T5 39W /[center][/center]
[ Dodano: 2009-10-14, 21:22 ]
Parę aktualnych fotek. Niedawno wpuściłem 20szt. Microrasbory galaxy ale prawdę mówiąc w tym gąszczu ich nie widać. Muszę jeszcze dokupić przynajmniej ze 30szt. [center][/center]Krypcie mają się dobrze, często wracając z pracy moje oczy cieszy widok bąblującego zielska, to dobry znak

[center][/center]

[center][/center]

[center][/center]

[center][/center]
[ Dodano: 2009-11-11, 17:18 ]
Aktualizacja[center][/center]

[center][/center]

[center][/center]

[center][/center]

[center][/center]

[center][/center]

[center][/center]

[center][/center]Zdjecie całości - przy już częściowo wygaszonym świetle.[center][/center]
[ Dodano: 2009-12-12, 21:50 ]
Mała aktualizacja - [center][/center]

[center][/center]

[center][/center]

[center][/center]

[center][/center]

[center][/center]

[center][/center]