Jak narazie panuje straszny chaos bo nie spodziewałam się że roślinki będą mi tak szybko rosły i w ostatnich dniach nie mam czasu na porządki, obiecuję poprawę i z góry dziękuję zarówno za pozytywne jak i negatywne opinie

Moderator: ModTeam
Właśnie tu jest problem bo jak doleje więcej wody to mi się cała deszczownia zanuża :/oleq_30 pisze:Aranżacja ciekawa , ten nieład ma swój urok na razie bym nic nie ruszał , ale DOLEJ wody bo to szpeci bardzo i napisz coś więcej o zbiorniku obsadzie sprzęcie itp
I nie sprzedawał bym platek po pierwsze ładnie się ich czerwień prezentuję poza tym podejrzewam że jesteś początkująca więc na początek będą dla ciebie w sam raz
I o to chodzi.madziara pisze:Właśnie tu jest problem bo jak doleje więcej wody to mi się cała deszczownia zanuża
Dokładnie. Przykrywasz deszczownie, napowietrzanie takie samo, nie ma chlupotania wody i pozbywasz się problemu zbyt płytkiej wody ;)marthinez pisze:madziara napisał/a:
Właśnie tu jest problem bo jak doleje więcej wody to mi się cała deszczownia zanuża
I o to chodzi.
Woda napowietrza się przez sam ruch tafli, przez falowanie. 99% akwarystów ma tak to rozwiązane. Spróbuj i Ty.madziara pisze:To skąd będzie pobierany tlen?
To deszczownia ma być cała zatopiona? Przecież nie będzie doprowadzany tlen do wody ?marthinez pisze:I o to chodzi.madziara pisze:Właśnie tu jest problem bo jak doleje więcej wody to mi się cała deszczownia zanuża
Załatw otoskom towarzystwo. ;)
Tlen produkują rośliny, również.madziara pisze:To deszczownia ma być cała zatopiona? Przecież nie będzie doprowadzany tlen do wody ?
A jakie są oznaki niedotlenienia?Thierry Henry pisze: Tlen produkują rośliny, również.Póki nie zauważysz oznak niedotlenienia spróbuj nie natleniać strasznie wody.
Pobieranie powietrza znad powierzchni wody.madziara pisze: A jakie są oznaki niedotlenienia?
Brak składników odżywczych?madziara pisze: Swoją droga zauważyliście te brązowe plamki na roślince między grotką a skałką ? Czym może być spowodowane ? Wydaje mi się że chyba ktoś ją podgryza ale nie jestem pewna. :zdziwko:
To Echinodorus ozelot i to jest normalne ubarwienie tej rośliny.madziara pisze:Swoją droga zauważyliście te brązowe plamki na roślince między grotką a skałką ? Czym może być spowodowane ?