witam potrzebuję światełko na szkło o wymiarach 60x30x36 i znalazłem coś takiego
http://mcten.pl/hailea-lampa-hailea-2t5 ... a0337265a7
albo oklepaną GLO
http://mcten.pl/glo-glo-belka-oswietlen ... a0337265a7
Mam dylemat którą wybrać bo cenowo Glo jest konkurencyjna acz kolwiek bardziej podoba mi się Hailea. Czy ktoś z was ma taka belke i mógł by się podzielić wrażeniami z użytkowania?
Dodatkowo muszę dokupić 2 świetlówki tylko jakie :/
Myślałem nad
Philips Aquarelle
Philips 965 lub 950 a w ostateczności 865
a może zrezygnować z aquarelle i dać 965 i 950 ?
Doradźcie coś
lampa HAILEA czy GLO ? - którą wybrać ?
Moderator: ModTeam
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Re: lampa HAILEA czy GLO ? - którą wybrać ?
Myślę, ze możesz wybrać to co wolisz ;) Obie lampki są dobre, choć oczywiście Glo jest tańsza. Wybór należy do ciebie.
Proponuję układ z tyłu Aquarelle, z przody 965, (jeżeli będziesz myślał o czerwonych roślinach, to ładnie się wybarwią przy Aquarelce).
Proponuję układ z tyłu Aquarelle, z przody 965, (jeżeli będziesz myślał o czerwonych roślinach, to ładnie się wybarwią przy Aquarelce).
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Obie są dobre.Sam używam belki hailea.Nie ma ona oprawek bryzgoszczelnych, ale używam swojej już rok i nic się nie stało.Swoją drogą cena ostro poszła w górę.
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 65
- Imię: Marcin
- Kontakt:
gizun, a zdradź tajemnicę gdzie takową Hailea zakupiłeś bo u mctena i w kilku innych sklepach jej nie ma :kwasny: a na arcadię trochę szkoda mi kasy więc pozostawała by tylko glo która ni jak mi się podoba :kwasny: ale w ostateczności będe skazany na nią 

-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Kupowałem ją rok temu na allegro chyba u użytkownika thundra(od sklepu iquitos), teraz mają tylko 2x80w, ale możesz ich zapytać.
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 65
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Właśnie dzisiaj odebrałem belkę Hailea 2x24W ze standardowymi świetlówkami dołączonymi do tej lampy.
Jak myslicie zostawić obie świetlówki standardowe ( obie jak na moje oko to daylighty- świecą ładnym białym światłem) które nie maja żadnego opisu co to jest za źródło światła:?: :kwasny:
Może jednak dokupić aquarelle lub plant pro i dać ją z tyłu a na przodzie tylko z zestawu :?:
Jak myslicie zostawić obie świetlówki standardowe ( obie jak na moje oko to daylighty- świecą ładnym białym światłem) które nie maja żadnego opisu co to jest za źródło światła:?: :kwasny:
Może jednak dokupić aquarelle lub plant pro i dać ją z tyłu a na przodzie tylko z zestawu :?: