Chce zalozyc akrawium 55L potrzebuje pomocy.
po primo jaki jest najlepszy filtr (jakis konkretny model), moze dwa filtry?
pozniej jak urzadzic dno, co bedzie najlepsze, no i jaki zwierzyniec na poczatek :zdziwko:
ahaaa i co z oswitleniem (nocne i dzienne)
urwanie glowy mam i metlik.
chcialbym pare rybek na dno, cos zeby po srodku plywalo. Krewetki chyba nie beda dobre na poczatek.
rybki jakie bym chcial to bocje, moze neony, ramirezki, galaxy.
POMOŻCIE :przestraszony:
AKWA 55L ryby, rosliny, sprzet
Moderator: ModTeam
- ankon91
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Andrzej
- Kontakt:
Re: AKWA 55L ryby, rosliny, sprzet
Proszę.chemikpzw pisze:Chce zalozyc akrawium 55L potrzebuje pomocy.
Najlepszy kubeł ex600 tetry. Ale wątpię, żebyś miał na małe akwarium tyle stówek ;)chemikpzw pisze:po primo jaki jest najlepszy filtr (jakis konkretny model), moze dwa filtry?
Dlatego napisz jaką masz kasę ;)
Wewnętrzny, może być aquael turbofilter 350, kaskada, może fzn-1.
I tu zaczyna się nakładanie się na siebie kilku spraw. Masz pokrywę? Jak tak, to jakie światło? Jak nie to albo kupujesz, albo robisz sam. Jakie masz preferencje co do roślin? Czytaj, polecam przyklejone tematy w dziale Jak zakładać akwarium.chemikpzw pisze:pozniej jak urzadzic dno, co bedzie najlepsze
Przykładowe zebrane odsady:chemikpzw pisze:chcialbym pare rybek na dno, cos zeby po srodku plywalo. Krewetki chyba nie beda dobre na poczatek.
Kod: Zaznacz cały
http://www.e-akwarystyka.pl/topics35/2692.htm
Ja teżchemikpzw pisze:urwanie glowy mam i metlik.

Więcej informacji o upodobaniach, pieniądzach, jakimi dysponujesz.
[31,50] Green Paradise
Mrozy, mrozy...
Mrozy, mrozy...
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Przemek
mam na to przeznaczone ok. 400zl.
pokrywa jest ale nie wiem czy tylko jedna swietlowka wystarczy bo chcialbym jeszcze zamontowac nocne oswietlenie pare diod LED nie wiem czy to jest dorby pomysl
pokrywa jest ale nie wiem czy tylko jedna swietlowka wystarczy bo chcialbym jeszcze zamontowac nocne oswietlenie pare diod LED nie wiem czy to jest dorby pomysl
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
zamiast zupełnie zbędnego oświetlenia nocnego zainwestuj jednak w dodatkową świetlówkę :-)
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- ankon91
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Andrzej
- Kontakt:
Pewnie 15W? U mnie jest wystarczająca, ale mam rośliny mniej luksusowe ;) Jeśli chcesz coś więcej, dołóż jeszcze jedną. A nonce LEDy, jak napisał maol są bez sensu. Nic nie dają, a kosztują.pokrywa jest ale nie wiem czy tylko jedna swietlowka wystarczy
Czyli co musisz kupić:
Zestaw oświetleniowy, grzałka, filtr, żwirek, jak chcesz na ziemi to ziemię oczywiście, a potem według uznania rośliny i ryby.
Jak dojdziesz do roślin, możesz zalewać.
[31,50] Green Paradise
Mrozy, mrozy...
Mrozy, mrozy...