Witam!

Jesteś nowy ? Napisz nam coś o sobie ;)

Moderator: ModTeam

Arctuino
Nowicjusz
Pojemność akwarium: 8
Imię: Patryk

Witam!

Post autor: Arctuino » 2009-08-31, 14:17

:wstyd: A więc. Na imię mi Patryk. Obecnie zamieszkuję w Szczecinie, uczę się się jeszcze w Akademiku [Akademia Morska] :hyhy: a w wolnym czasie dorabiam w sklepie Zoologicznym. Moje zainteresowanie akwarystyką odziedziczyłem chyba po moim ojcu, dziadku, pradziadku i tak dalej :D Ostatnio kupione akwa było robione na zamówienie [810l]. Mam znajomego, który zajmuje się takimi sprawami. Mam zamiar zmajstrować w tym zbiorniku akwarium słonowodne. Chwilowo jest ono puste [pomijając podłoże, filtry i inne osprzęty]. Czekam na dostawę raf w moim Zoologu :] W innych akwariach trzymam takie ładne kolorowe rybki [neonki, kiryski, brzanki, skalary, paletki, gurami]. I jeszcze raz witam :)

Awatar użytkownika
ankon91
Akwarysta
Pojemność akwarium: 54
Imię: Andrzej
Kontakt:

Re: Witam!

Post autor: ankon91 » 2009-08-31, 14:41

Witam!
Ano witam ;)
Arctuino pisze:a w wolnym czasie dorabiam w sklepie Zoologicznym.
Czyli forumowicze mogą liczyć na ceny hurtowe towarów? :D
Arctuino pisze:W innych akwariach trzymam takie ładne kolorowe rybki [neonki, kiryski, brzanki, skalary, paletki, gurami].
Z tego co napisałeś to masz 125 l... Chyba nie trzymasz tam skalarów i palet? ;)
Arctuino pisze:I jeszcze raz witam :)
No to ja też jeszcze raz witam.
[31,50] Green Paradise
Mrozy, mrozy...

Awatar użytkownika
maol
Moderator
Pojemność akwarium: 200
Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski

Post autor: maol » 2009-08-31, 18:32

Raf? Już? Przed sprzętem, żywym piaskiem i wodą? Przecież żywe skały, jak włożysz je od razu do świeżej wody, natychmiast obumrą... Zacznij od przygotowania zbiornika i wody, wystartuj go z żywym piaskiem, a dopiero po miesiącu myśl o skałach...
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.

Złote ciacha come back :)

Arctuino
Nowicjusz
Pojemność akwarium: 8
Imię: Patryk

Post autor: Arctuino » 2009-09-01, 14:01

Chwilowo jest ono puste [pomijając podłoże, filtry i inne osprzęty]
Chodziło mi puste w sensie, że bez rybek. Piasek już mam i to od kilku tygodni. Na rafę czekam w zoologu, żebym mógł sobie już jakby 'zamówić' :)
Czyli forumowicze mogą liczyć na ceny hurtowe towarów? :D
Jeżeli się bliżej poznamy to czemu nie? ;>
Z tego co napisałeś to masz 125 l... Chyba nie trzymasz tam skalarów i palet? ;)
Nie no nie trzymam. Nie napisałem wszystkich moich akwarii bo mi się powtarzają jeśli o litry chodzi :D A paletki mam jeszcze ciupkie bo niedawno nam się 'urodziły' - oczywiście z rodzicami pływają.

ODPOWIEDZ