Zgodnie z zaleceniami mój filtr zew. tetra ex700 działa na okrągło w moim 120l zbiorniczku tylko ze deszczownie musiałem zanurzyć pod lustro wody i napowietrzam akwarium pompeczką od 7 do 23. Czy tak może być? Zainstalowałem jeszcze w zeszłym tygodniu nutrafin co2 system.
marthinez:
Wypadało by używać dużych liter na początku zdania i pisać po polsku.
Obecny post poprawiłem
Filtr
Moderator: ModTeam
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
Re: Filtr
Napowietrzać jest zbędny. Kierujesz deszczownicę tak aby poruszała taflę wody i tyle wystarczy. 

I Still Haven't Found What I'm Looking For
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Nie może być. Napowietrzaniem pozbywasz się większości co2.edi122 pisze:napowietrzam akwarium pompeczka od 7 do 23. Czy tak moze byc? Zainstalowalem jeszcze w zeszlym tygodniu nutrafin co2 system
Przestań napowietrzać. Deszczownia pod wodą z lekko skierowanymi otworami ku tafli wody wystarczy.
- kbtor
- Moderator
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Krzysiek
edi122, nie bąbelki napowietrzają wodę, a ruch jej powierzchni.
Bąbelki powietrza wypadające z filtra są w wodzie zbyt krótko, aby się rozpuścić.
Pompka napowietrza wodę, ale nie rozpuszczając bąbelki, a powodując ruch słupa wody z dołu, ku powierzchni.
Bąbelki powietrza wypadające z filtra są w wodzie zbyt krótko, aby się rozpuścić.
Pompka napowietrza wodę, ale nie rozpuszczając bąbelki, a powodując ruch słupa wody z dołu, ku powierzchni.