Wegiel
Moderator: ModTeam
- lolek
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Karol
- Kontakt:
Re: Wegiel
Wcale nie wkładaj węgla do filtra, węgiel używamy tylko po leczeniu w akwarium w innym przypadku nie ma sensu lepiej zastąpić go czymś innym np. ceramiką.
Filtr czyścimy aż jego wydajność znacznie spadnie, czyli przepływ wody będzie ograniczony przez syf w rurkach.
Filtr czyścimy aż jego wydajność znacznie spadnie, czyli przepływ wody będzie ograniczony przez syf w rurkach.
Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
- matmax426
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 82
- Imię: mat
- Nazwisko: mam :)
- Kontakt:
ale równierz przez budną gąbke kturą możemy bezlitośnie plukać do czysta pod kranem poniewarz bakterie żyją na ceramice (lub innych wkladach tego typu)lolek pisze:czyli przepływ wody będzie ograniczony przez syf w rurkach.
Już mi się nie chce Ciebie poprawiać :znudzony:
Ostatnio zmieniony 2009-10-18, 18:18 przez matmax426, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
Złote ciacho!matmax426 pisze: ale równierz przez budną gąbke kturą możemy bezlitośnie plukać do czysta pod kranem poniewarz bakterie żyją na ceramice (lub innych wkladach tego typu)
matmax426 miał na myśli to iż należy też wypłukać gąbki z filtra. Nie należy tego jednak robić pod wodą z kranu gdyż zabije ona bakterie nitryfikacyjne. Najeży je wypłukać w wodzie pochodzącej z akwarium.
I Still Haven't Found What I'm Looking For
- matmax426
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 82
- Imię: mat
- Nazwisko: mam :)
- Kontakt:
Thierry Henry, czytaj ze zrozumieniem ;)
ale równierz przez budną gąbke kturą możemy bezlitośnie plukać do czysta pod kranem poniewarz bakterie żyją na ceramice (lub innych wkladach tego typu)
ale równierz przez budną gąbke kturą możemy bezlitośnie plukać do czysta pod kranem poniewarz bakterie żyją na ceramice (lub innych wkladach tego typu)
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Bakterie osiedlają się we wkładach porowatych jak ceramika, lub... Gąbka z dużymi oczkami (w gęstej gąbce też są, ale lepiej maja w rzadszej)matmax426 pisze:przez brudną gąbkę którą możemy bezlitośnie płukać do czysta pod kranem, ponieważ bakterie żyją na ceramice (lub innych wkładach tego typu)

lolek Poprawiłam błędy za Ciebie :hyhy: