Jestem w posiadaniu butli 2kg z co2 bez osprzętu, czy warto w 54l to montować?
Butle mam na końcu zaokragląną wiec nie postawie jej w pionie,
rozumiem że może butla leżeć?
Może ktoś polecić jakiś zestaw bez butli w cenie do 200zł?
Co sądzicie o takim dyfuzorze http://www.youtube.com/watch?v=oeMbsYh2nVE ?
Dziękuję za pomoc!
CO2 w akwarium 54L
Moderator: ModTeam
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
Re: CO2 w akwarium 54L
Pewnie, że tak.Palmo pisze:Jestem w posiadaniu butli 2kg z co2 bez osprzętu, czy warto w 54l to montować?
Złączka do rur kanalizacyjnych PVC, prawdopodobnie 12 lecz pewny nie jestem. Zmierz butlę.Palmo pisze: Butle mam na końcu zaokragląną wiec nie postawie jej w pionie,

http://allegro.pl/item788585433_zestaw_ ... ional.html Nie wymagający naszej ingerencji w system CO2.Palmo pisze: Może ktoś polecić jakiś zestaw bez butli w cenie do 200zł?
http://allegro.pl/item788585430_zestaw_ ... ndard.html Codzienne włączanie i wyłączanie CO2.
I Still Haven't Found What I'm Looking For
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Butla MUSI stać w pionie.Palmo pisze:Butle mam na końcu zaokragląną wiec nie postawie jej w pionie,
Pójdź do jakiegoś sklepu budowlanego i kup mufę rury kanalizacyjnej 100mm (dokładnie tak się nazywa). Koszt góra 10 zeta.
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: £ukasz
Dzięki za wiadomość! Zamawiam chyba opcje bez elektrozaworu, w sumie ciągle jestem w domu więc wyłaczanie załączanie nie jest przeszkodą tym bradziej, iż i tak wieczorem trzeba załączyć napowietrzacz - no chyba, że dwa timery sie zastosuje.
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
jakoa masz twardosc weglanowa w wodzie do akwa? Jezeli jest niska, róznice pH dniem i noca moga byc bardzo duze :/Palmo pisze:Dzięki za wiadomość! Zamawiam chyba opcje bez elektrozaworu, w sumie ciągle jestem w domu więc wyłaczanie załączanie nie jest przeszkodą tym bradziej, iż i tak wieczorem trzeba załączyć napowietrzacz - no chyba, że dwa timery sie zastosuje.
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: £ukasz
Nie mam testu do twardości wody, ph mogę natomiast mierzyć. Jeśli podam wartosc np. z pomiaru w dzień i w nocy będzie Ci to pomocne?Akwarybka pisze:jakoa masz twardosc weglanowa w wodzie do akwa? Jezeli jest niska, róznice pH dniem i noca moga byc bardzo duze :/Palmo pisze:Dzięki za wiadomość! Zamawiam chyba opcje bez elektrozaworu, w sumie ciągle jestem w domu więc wyłaczanie załączanie nie jest przeszkodą tym bradziej, iż i tak wieczorem trzeba załączyć napowietrzacz - no chyba, że dwa timery sie zastosuje.
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Tak. Przy pomiarze sam zauważysz jaka jest różnica między dniem a nocą. Niektóre delikatniejsze żyjątka w akwarium mogą nie wytrzymać dużych wahań pH.Palmo pisze:Akwarybka napisał/a:
Palmo napisał/a:
Dzięki za wiadomość! Zamawiam chyba opcje bez elektrozaworu, w sumie ciągle jestem w domu więc wyłaczanie załączanie nie jest przeszkodą tym bradziej, iż i tak wieczorem trzeba załączyć napowietrzacz - no chyba, że dwa timery sie zastosuje.
jakoa masz twardosc weglanowa w wodzie do akwa? Jezeli jest niska, róznice pH dniem i noca moga byc bardzo duze :/
Nie mam testu do twardości wody, ph mogę natomiast mierzyć. Jeśli podam wartość np. z pomiaru w dzień i w nocy będzie Ci to pomocne?