Pod koniec tej aranżacji akwarium prezentowało się tak

Rośliny celowo nieprzycinane, po to aby mieć co włożyć przy nowej aranżacji

Prawa strona bez hetherantery zosterifoli ponieważ całkowicie zmarniała, zaczęła rosnąć jak chwast, więcej było łodyg niż liści
Po zasadzeniu wszystkiego od nowa (kamienie zostały nieruszone) wyglądało to tak:

Rośliny troszkę poskręcane, gdyz zdjęcie robione tuż po wsadzeniu roślin, około godz 24, światło zaświecone na krótko a rośliny przywędrowały prosto z misek, nie miały jeszcze czasu się rozwinąć

Po jakimś czasie przyszedł czas na przycinkę (06.07.09), mogliśmy więc uformować rośliny, doszedł eleocharis. Mamy zamiar jeszcze przerzedzić trochę blyxy rosnące z przodu z prawej bo za bardzo dotykają szyby. Rotala red ma jednak troszkę za ciemno w tym prawym rogu i nie mam pomysłu na roslinę w ten kąt. Jakieś rady? Zależałoby mi jednak na czymś w kolorze innym od zielonego

Czy wreszcie będzie ciekawie? W tym momencie roślin wyglądają średnio, nie mają stożków wzrostu więc efekt nie jest jeszcze zadowalający, green jest przycięta na prosto, jednak im bliżej szyby tym krócej ścięta, didiplis jest w kształcie półkola zaś z henia zrobiłam kulkę