pielęgnica sajica i barwniaki czerwonobrzuche.
Moderator: ModTeam
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Damian
pielęgnica sajica i barwniaki czerwonobrzuche.
Witam! Mam zamiar kupić akwa 112l. Czy w takim zbiorniku pielęgnica sajica może żyć z barwniakami?
- kbtor
- Moderator
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Krzysiek
Re: pielęgnica sajica i barwniaki czerwonobrzuche.
Odradzam, to może być wybuchowe połączenie. Sajica to nie ramirezka i lubi sobie pobuszować po akwarium, co zaowocuje wchodzeniem sobie w drogę i możliwymi walkami.
Barwniaki to dość agresywne ryby i uważam że w 100 litrach powinny być tylko one.
U mnie w 200 litrach wykończyły kakadu, mimo wielu kryjówek. Sajica to też nie jest aniołek i potrafi walczyć.
Barwniaki to dość agresywne ryby i uważam że w 100 litrach powinny być tylko one.
U mnie w 200 litrach wykończyły kakadu, mimo wielu kryjówek. Sajica to też nie jest aniołek i potrafi walczyć.
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Darek
- Nazwisko: Pasiñski
Poważniie???? Zawsze uważałem je za łagodne pielęgnice.kbtor pisze: Barwniaki to dość agresywne ryby i uważam że w 100 litrach powinny być tylko one.
- kbtor
- Moderator
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Krzysiek
Miałem oba gatunki i to razem więc mówię co widziałem z własnego doświadczenia.darianus pisze:Poważniie???? Zawsze uważałem je za łagodne pielęgnice.
U innych znajomych akwarystów również barwniaki bywały agresywne, zwłaszcza jeśli były zaczepiane, a sajica jest rybą ciekawską i zaczepną.
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Damian
a co z muszlowcami i barwniakami czerwonobrzuchymi?