witam.
moja Vallisneria rośnie i niestety jej długośc zdecydowanie przekracza wysokośc mojego aqwa.
jej liscie kładą się na tafli wody i przysłaniają światło docierające do dna oraz niższych roślin.
i mam pytanie czy w momencie jak przytnę ją z długości to czy przycięty liśc utrzyma się w dobrej kondycji czy też zacznie gnic lub w jakikolwiek inny sposób marniec?
Vallisneria?
Moderator: ModTeam
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Re: Vallisneria?
Jak przytniesz to najpierw nie będzie rosnąć, potem odnowią się jej te końcówki i zacznie znowu rosnąć.
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Zacznie marnieć w miejscu cięcia i tylko tam.jacekfora pisze:mam pytanie czy w momencie jak przytnę ją z długości to czy przycięty liśc utrzyma się w dobrej kondycji czy też zacznie gnic lub w jakikolwiek inny sposób marniec?
Więc nie ma możliwości, jak tylko przyciąć.jacekfora pisze:moja Vallisneria rośnie i niestety jej długośc zdecydowanie przekracza wysokośc mojego aqwa.
jej liscie kładą się na tafli wody i przysłaniają światło docierające do dna oraz niższych roślin.
Co jakiś czas staraj się obrywać przycięte wcześniej liście w całości.
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: jacek
to się zastosuję do podpowiedzi, ale mam znacznie gorszy problem o czym napisze w dziale choroby ryb [paletki niestety] chwil kilka