na niektorych roslinkach mam takie cos zalaczam foto by bylo latwiej stwierdzic co to jest , mam tez pytanie jak to zwalczyc i co moglo byc powodem tego ze to powstalo ?

Moderator: ModTeam
też się u siebie nad tym zastanawiam, tyle że to się bezpośrednio wiąże z mocą filtracji... jak ją obniżę, to czy nie pociążgnie to za sobą innych negatywnych skutków?Bohdan pisze:u siebie zminimalizowałem siłę przepływu wody (Bardzo ważne przy krasnych))
ja też mam 112L, odważyłem się wpuścić kosiarki (bardzo małe) i póki co skubią cały czas (chociaż wielkich efektów nie widaćBohdan pisze:Niektórym pomogły kosiarki ale Ty masz za mały zbiornik.
Nie próbuj nawet ich wpuszczać bo w takim zbiorniku nie będą chciały nic robić.
Sorki, muszę poprawić sam siebie. Pisałem tego maila z myślą ze kolega Snowflake, napisał odnośnie 60L.....Musze sobie kupić okulary ;)daroo pisze:Bohdan napisał/a:
Niektórym pomogły kosiarki ale Ty masz za mały zbiornik.
Nie próbuj nawet ich wpuszczać bo w takim zbiorniku nie będą chciały nic robić.
ja też mam 112L, odważyłem się wpuścić kosiarki (bardzo małe) i póki co skubią cały czas (chociaż wielkich efektów nie widać)
na przykład tak: http://e-akwarystyka.pl/topics5/4542.htmSnowflake pisze:jak sprawdzic wiarygodnosc testow