Nawozy dla roślin
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Marek
- Kontakt:
Re: Nawozy dla roślin
tak tylko nikt tutaj nie napisal ze chce prowadzić akwarium w stylu high tech.... i miec zestaw małego chemika w domu.
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
To chyba napisałem, że tylko Low-tech z takim oświetleniem. Nie rozumie Twojej frustracji!tak tylko nikt tutaj nie napisal ze chce prowadzić akwarium w stylu high tech.... i miec zestaw małego chemika w domu.
I Still Haven't Found What I'm Looking For
-
- Forumowicz
- Kontakt:
Thierry Henry, Wybacz nie frustruje się. Jest ok. 

-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Ewelina
- Kontakt:
Jedna sprawa,dlaczego autor wątku oświetla akwarium tylko 6godzin??Przy takim oświetleniu nic nie będzie rosło...
-
- Forumowicz
- Kontakt:
To prawda nic oprocz glonow...Tamcia pisze:Przy takim oświetleniu nic nie będzie rosło...
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 100
- Imię: pawelwodzu
- Kontakt:
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Na razie rozstrzygnij sprawę p.t. "czym" - chyba że masz już porządne oświetlenie, a nie opisywane wcześniej żarówki?
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Forumowicz
- Kontakt:
NO JESZCZE NIE MAM :kwasny: do sklepu zoologicznego mam 20 km a prwwka jeszcze niemam wiec czekam na okazje jak tata bedzie jechał i kupie sobie pokrywe (teraz mam własnej roboty) to ile min. wat musze miec? aby nie było zamalo.?
1 DANIO
8 ROSBOR
21 NEONKÓW
3 HOKEJE
4 KIRYSKI
8 ROSBOR
21 NEONKÓW
3 HOKEJE
4 KIRYSKI
-
- Forumowicz
- Kontakt:
myślę ze zamiast wydawać kasę na nowa pokrywę lepiej kupić sam zestaw świetlówek i zamontować go w starej pokrywie. chyba ze stara pokrywa jest zbyt brzydka. wyślij zdjęcie możne tej pokrywy z góry i od dołu?
a co do mocy to 3x 18w lub 2x 24 będzie odpowiednie łącznie z małym nawożeniem mikro. jeśli dasz więcej oświetlenia trzeba zastosować dozowanie co2. wiec trzeba się zastanowić czy chcesz mieć co2. są to oczywiście dodatkowe koszta.
a co do mocy to 3x 18w lub 2x 24 będzie odpowiednie łącznie z małym nawożeniem mikro. jeśli dasz więcej oświetlenia trzeba zastosować dozowanie co2. wiec trzeba się zastanowić czy chcesz mieć co2. są to oczywiście dodatkowe koszta.
-
- Forumowicz
- Kontakt:
Moja obecna pokrywa jest zrobiona ze szkła. sam ja robiłem :] . wiec chyba bedzie ciezko zamontowac swietlówki.
W firmowych pokrywach bodajrze jest tylko jedna swietlówka czy mozna doddac jeszcze jedna?
Dzis zrobiłem sobie bimbrownie i narazie wszystko działa. ciekawe czy cos to da...?
W firmowych pokrywach bodajrze jest tylko jedna swietlówka czy mozna doddac jeszcze jedna?
Dzis zrobiłem sobie bimbrownie i narazie wszystko działa. ciekawe czy cos to da...?
1 DANIO
8 ROSBOR
21 NEONKÓW
3 HOKEJE
4 KIRYSKI
8 ROSBOR
21 NEONKÓW
3 HOKEJE
4 KIRYSKI
-
- Forumowicz
- Kontakt:
Przy tej żarówce co teraz masz to raczej bimbrownia nic nie da. a co do pokrywy jeśli jest ze szkła to raczej nie funkcjonalna choć nie widziałem to nie wiem. zamocować świetlówki w szkle można... możesz zrobić z drzewa ja taka mam. jest wiele sposobów na tym forum. lub kopic nowa w sklepie i dołożyć jakieś oświetlenie do niej, bo 2x 18 to trochę mało (takie jest w standardzie) bo widzę ze bimbrownie masz to i chcesz popędzić rośliny 

-
- Forumowicz
- Kontakt:
No oczywiscie... jak wybiore sie do sklepy to kupie pokrywe i rzeba odrazu dołozyc z jedna swietlówke. i chce jeszcze kupic Symfonie złota. to moze rozlinki troche zaczna rosnac...? bo rybki to maja sie wysmienicie tylko z tymi roslinami problem.
a to w tej chwili bimbrowanie nic nie pomoze?
a to w tej chwili bimbrowanie nic nie pomoze?
1 DANIO
8 ROSBOR
21 NEONKÓW
3 HOKEJE
4 KIRYSKI
8 ROSBOR
21 NEONKÓW
3 HOKEJE
4 KIRYSKI
-
- Forumowicz
- Kontakt:
No w tej chwili to nie. czyli decyzja zapadła na kupno nowej pokrywy.? możesz kupić pokrywę ( zaopatrz się od razu w jakąś świetlówkę akwarystyczna np philips aquarellle i zamień ja z ta w pokrywie) a trzecia świetlówkę na spokojnie kup i zamontuj. jakaś dzienna o barwie 865. symfonie z allegro kupisz za kilka zł. A może warto pokusic sie o wyposazenie starej pokrywy? w ze sklepu(PCV) ciężko coś dołożyć....
-
- Forumowicz
- Kontakt:
własnie tez tak patrze... te ze sklepu to sa jakie sa...
a jak ja mam zainstalowac swietlówki w tej mojej pokrywie? ( teraz jest zwykła szyba bylko troche obszlifowana po brzegach)
a jak ja mam zainstalowac swietlówki w tej mojej pokrywie? ( teraz jest zwykła szyba bylko troche obszlifowana po brzegach)
1 DANIO
8 ROSBOR
21 NEONKÓW
3 HOKEJE
4 KIRYSKI
8 ROSBOR
21 NEONKÓW
3 HOKEJE
4 KIRYSKI
-
- Forumowicz
- Kontakt:
Nie wiem jak bo nie widzę tego, wstaw zdjęcia to coś pomyślimy.