Mam małą hodowlę glonów z gatunku zielenic włściwych. Chciałem zapytać fachowców akwarystów czy warto jest rozwinąć na więszą skalę hodowlę na pożywkę dla rybek żywiących się glonami. Będzie to pokarm tak przygotowany że nie będzie zagrażał samorzutnemu rozwojowi w akwarium oraz pozbawiony domieszek i lepiszcza.
Czy mam perspektywy zbytu w sklepach akwarystycznych ?
Pokarm dla glonojadów
Moderator: ModTeam
- Dawid 1984
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 375
- Imię: Dawid
- Nazwisko: Panasiuk
- Kontakt:
Re: Pokarm dla glonojadów
Nie sadze zeby byl zbyt.Glony to nie wszystko w odrzywianiu sie ryb ,nawet tych co niby tylko zywia sie glonami.
Akwarium 375 l 150x50x50
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: Pokarm dla glonojadów
No to się zapytam - a ile znacie gatunków żywiących się glonami? Bo ja ze trzy... i to wtedy gdy są bardzo głodne lub małe. Nazwa "glonojad" ma niewiele wspólnego ze zwyczajami żywieniowymi, pochodzi od kształtu pyska i sposobu uzyskiwania pokarmu. Większość "glonojadów" to ryby żywiące się pokarmami roślinnymi oraz celulozą zawartą w korzeniach.
P.S. Pytasz o szanse zbytu - tak, jak będziesz mógł produkować tego kilka ton na miesiąc. Taka jest skala sprzedaży pojedynczego pokarmu w Polsce.
P.S. Pytasz o szanse zbytu - tak, jak będziesz mógł produkować tego kilka ton na miesiąc. Taka jest skala sprzedaży pojedynczego pokarmu w Polsce.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back