Jak juz pisalam w innym temacie - nie cieszacym sie popularnoscia - bede zmuszona zmienic moj aquael uni 360 ktory nie starcza i te wypisane w temacie mam na oku. Ktory polecacie? a moze jeszcze inny pomysl na wewnetrzny?
prosze nie pisac o kaskadzie bo pokrywy nie umiem przerabiac
z gory dzieki!
Fluval 2 plus czy tetratec in 400 czy jeszcze cos innego?
Moderator: ModTeam
- JARECZEK
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Jarek
Re: Fluval 2 plus czy tetratec in 400 czy jeszcze cos innego?
Z tych filtrów które podałaś w temacie wybrał bym tetratec 400. Ma lepsze Parametry, ale żadnego z nich nie miałem więc nie mogę nic więcej powiedzieć.
Jednak namawiał bym na kaskadę. Są znacznie wydajniejsze i zapłacisz mniej więcej tyle co za te filtry wewnętrzne. Zajmują mnie miejsca w akwarium, a w 54l nie ma go zbyt wiele więc warto by oszczędzać je ;) Przerobienie pokrywy nie jest to wielka filozofia
Proponował bym:AquaEl FZN-1 albo Aqua Clear 150.
Jednak namawiał bym na kaskadę. Są znacznie wydajniejsze i zapłacisz mniej więcej tyle co za te filtry wewnętrzne. Zajmują mnie miejsca w akwarium, a w 54l nie ma go zbyt wiele więc warto by oszczędzać je ;) Przerobienie pokrywy nie jest to wielka filozofia

-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Marta
- Kontakt:
Dziekuje bardzo za odpowiedz! myslisz ze in 400 by starczyla czy in 600 kupowac?JARECZEK pisze:Z tych filtrów które podałaś w temacie wybrał bym tetratec 400. Ma lepsze Parametry, ale żadnego z nich nie miałem więc nie mogę nic więcej powiedzieć.
no mialam tetre w innym i zadowolona bylam, fluval czytalam na pl.rec.akwarium ze nie jest taki dobry
Musze sie rozejrzec za kaskadami czy w ogole sa w szwecji jakies ;)
- JARECZEK
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Jarek
Proszę :]deer_1987 pisze:Dziekuje bardzo za odpowiedz!
Ja bym brał 600 nie całe 10 zł różnicy, a lepsza wydajność.deer_1987 pisze:myslisz ze in 400 by starczyla czy in 600 kupowac?
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Marta
- Kontakt:
No u nas w Szwecji to inne ceny ;)
pogadalam z ludzmi co sie znaja i polecili eheim 2208 i juz do mnie idzie poczta ;)
pogadalam z ludzmi co sie znaja i polecili eheim 2208 i juz do mnie idzie poczta ;)