Witam.
Mam zamiar odwzorować w akwarium część pola golfowego a mianowicie około 3 dołków. Miały by się w nim znajdować takie obszary pola golfowego jak green (część pola golfowego gdzie znajduje się dołek z flagą, jest to przeważnie koło bądź inny wzorzec), fairway(właściwa część dołka, tzw alejka po której trzeba prowadzić piłkę),bunkry(dołki z piaskiem) i jakieś drzewka.
Akwarium miało by 1m długości i 40cm szerokości oraz 40cm wysokości i było by o pojemności 160l.
W tym wypadku chciałem się zapytać czy jest to w ogóle wykonalne? Jakie mchy najbardziej by się nadawały? Głównie chodzi mi oto aby nie nachodziły na siebie tzn aby było widać różnicę w jasności i rodzaju między fairway'em a green'em, i jak często i czy w ogóle trzeba by je było przycinać? Czy bez problemu będzie można uwzględnić różnice wysokości? Czy krewetki gdybym tam wpuścił nie zepsuły by tego projektu?
Potrzebuję dokładnie 3 rodzaje mchów. Zależy mi na różnicach w jasności mchów.
Pozdrawiam Kamil.
Pole golfowe [prototyp] - Iwagumi
Moderator: ModTeam
-
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
Re: Pole golfowe [prototyp] - Iwagumi
Nie zrobisz tego z mchu.
To po pierwsze.
Dno wysadziłbym, mini Heniem lub czymś w tym stylu aby była imitacja trawy na polu.
Piasek to akurat jest proste bo zostawiasz wolne połacie.
Z mchów najwyżej można by zrobić korony drzew mogłoby to ciekawie wyglądać
Na wejście Ci powiem potrzebujesz super podłoża dla roślin, dobrego światła ,CO2 i czegoś co przytrzyma wzniesienia na polu ;]
To po pierwsze.
Dno wysadziłbym, mini Heniem lub czymś w tym stylu aby była imitacja trawy na polu.
Piasek to akurat jest proste bo zostawiasz wolne połacie.
Z mchów najwyżej można by zrobić korony drzew mogłoby to ciekawie wyglądać

Na wejście Ci powiem potrzebujesz super podłoża dla roślin, dobrego światła ,CO2 i czegoś co przytrzyma wzniesienia na polu ;]
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami