witam.. w 200l mam obsadę:
5 x kirysek panda
5 x kirysek pstry
10 x gupik
5 x molinezja
4 x mieczyk
20 x neonek
2 x piskorek
5 x kosiarka...
i mam pytanko czy mogę dać do 200l jedną czy dwie parki ramireza??
Obsada do 200l
Moderator: ModTeam
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: Obsada do 200l
...a może się na coś zdecyduj? Bo zupę rybna w tym akwarium już masz. Chcesz ja jeszcze zagęścić?
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- lukaszn
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 450
- Imię: £ukasz
ale nie wydaje mi się na przerybienie.. a akwarium jest wielogatunkowe i kolorowe.. mam jeszcze gurami x 3 ale gurami oddaje i chcę ramirezę.. i pytam czy 2 parki nie będą sobie i innym dokuczały?? czy jedna parka moze być...
- maol
- Moderator
To nie jest przerybienie. To jest... kompletny misz-masz. W każdym razie moim skromnym zdaniem. Naprawdę nie lepiej mieć w akwarium "mniej ale konkretniej"?
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- lukaszn
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 450
- Imię: £ukasz
a co tu jest nie konkretnego?? chyba lepiej trzymać taki misz masz w 200l niż skalary w 50l nie?? a moje ryby jak widać nie przeszkadzają sobie na wzajem.. a w końcu to jest akwarium ogólne a nie biotop..
- maol
- Moderator
Ogólne - to nie oznacza, że wpuszczamy tam wszystko jak leci, byle dużo. I, odpowiadając ściśle na Twoje pytanie, ja bym tam ramirezek nie dawał. To terytorialne ryby, będą żyły w ciągłym stresie broniąc swojego rewiru.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- szakallo
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 60
ramireza jest terytorialna ale jak ma młode lub w czasie tarła poza nim pływają gdzie chcą i raczej nie zwracają uwagi na inne rybki mniejsze od nich.
Jedynie wydaje mi się że kosiarki będą dla nich złymi współmieszkańcami potrafią też znajdować sobie terytoria i być bardzo agresywnymi w stosunku do innych ryb.
Ale raczej Ramirezy tam nie pasują moim zdaniem też.
Jedynie wydaje mi się że kosiarki będą dla nich złymi współmieszkańcami potrafią też znajdować sobie terytoria i być bardzo agresywnymi w stosunku do innych ryb.
Ale raczej Ramirezy tam nie pasują moim zdaniem też.