ZESTAW AKWA
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 35
- Imię: witek
ZESTAW AKWA
co sadzicie o zestawach akwariowych ?? Ja mam na oku ZEST. AKWARIOWY PEARL 80 Prostokątny . Czy wiecie cos na temat tego zestawu ?? Prosze o rady. dziekuje
- Szymszon
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Rafa³
- Kontakt:
Re: ZESTAW AKWA
Ja sprawiłem sobie coś takiego : http://allegro.pl/item1083684833_akwari ... a_wis.html
. Wszystko proste i nie drogie. Oczywiście zestaw bez osprzętu, bo sprzęt w zestawie to totalne g..... Więc kupiłem samo akwarium z pokrywą i szafką.
Co prawda jest też mało światła...ale nie będę miał akwarium typowo roślinnego, będzie tylko pare mało wymagających roślinek, więc luz
.
Co do Twojego zestawu-wg mnie drogi, nie dałbym tyle. Ja za mniejszą cenę mam zestaw z szafką. Pokrywa w ogóle mi się nie podoba. Masz w nim co prawda filtr i grzałkę...ale raczej nie jest to dobry sprzęt.

Co prawda jest też mało światła...ale nie będę miał akwarium typowo roślinnego, będzie tylko pare mało wymagających roślinek, więc luz

Co do Twojego zestawu-wg mnie drogi, nie dałbym tyle. Ja za mniejszą cenę mam zestaw z szafką. Pokrywa w ogóle mi się nie podoba. Masz w nim co prawda filtr i grzałkę...ale raczej nie jest to dobry sprzęt.
- Lermi
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 450
- Imię: Kinga
- Kontakt:
Ja kupiłam aquael shrimp set 30 aquael i żeby ze spokojnym sumieniem wpuscić tam żywą istotę dokupiłam filtr (głównym wkładem filtrującym oryginalnego była komora wirnika) a grzałkę całe szczęście miałam (oryginalna była bez termostatu, który wypadało dokupić). Nie mówię, wykonanie akwarium i oświetlenia ekstra . Jednak dodatki są makabryczne. Moja kumpela miała filtr w pokrywie i non stop bluzgała na jego czyszczenie ze względu na kiepski dostęp, zakamarki itp. Jak dla mnie to sprawdzone rozwiązania najlepsze. Akwarium, pokrywa, filtr, grzałka, sam wybierasz i wiesz co masz. W razie czego wymiana i modyfikacje nie są problemowe.
Nie tylko chłopaki lubią robaki
-
- Nowicjusz
ok . to jednak kupie wszystko osobno . A jaki filtr byl by dobry do akwa 112l .moze jakis filtr zewnetrzny . podobno jest wygodniejszy . mocie jakies propozycje ??
- Szymszon
- Stały bywalec
- Kontakt:
Pokrywe, akwa, szafke...możesz kupić razem. Ja w akwarium 112 mam filtr wewnętrzny turbo n750, jest świetny i bardzo tani. Zewnętrzne są droższe. Podobno lepsze, jednak do 112 ten spokojnie wystarcza. Grzałka-eheim jager 100w. Niby droga, ale bardzo dobra. Dokładniejsza od termometrów :d.
-
- Nowicjusz
oki dzieki za pomoc za tydzien jade po nowe akwa. 

- Szymszon
- Stały bywalec
- Kontakt:
Spoko, powodzenia i pochwal się jak już założysz
. Tylko aqua szuta N750 nie wiem czy w Irlandii znajdziesz :p.

- Lermi
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 450
- Imię: Kinga
- Kontakt:
Momy 
EHEIM PROFESSIONEL 2224. jest do max 250l, ale jego fizyczne możliwości to zapewne góra 190. Jest on o tyle dobry, że masz regulację przepływu wody - jak się robi wirówka - zmniejszasz, jak chcesz "przeczyścić" wodę - zwiększasz. Super rzecz. Poza tym ma niezłą konstrukcję. Grzałki, lampy uv - super, ale filtr ma czyścić, to najważniejsza sprawa w akwarium. Po co zmniejszać powierzchnię wkładów filtracyjnych? Jeszcze jedno. Urządzenie, jak każde, może nawalić. Masz wówczas do wymiany jedno a nie trzy...

EHEIM PROFESSIONEL 2224. jest do max 250l, ale jego fizyczne możliwości to zapewne góra 190. Jest on o tyle dobry, że masz regulację przepływu wody - jak się robi wirówka - zmniejszasz, jak chcesz "przeczyścić" wodę - zwiększasz. Super rzecz. Poza tym ma niezłą konstrukcję. Grzałki, lampy uv - super, ale filtr ma czyścić, to najważniejsza sprawa w akwarium. Po co zmniejszać powierzchnię wkładów filtracyjnych? Jeszcze jedno. Urządzenie, jak każde, może nawalić. Masz wówczas do wymiany jedno a nie trzy...
Nie tylko chłopaki lubią robaki
- Szymszon
- Stały bywalec
- Kontakt:
N 750 jest dużo tańszy, a do 112l. idealny. Również masz regulację przepływu wody. Ale wybór jest Twój, w sumie już chyba wszystko wiesz co kupić :d.