A kto mówi o przeprowadzce do kubeczka? Warunki dla pojedynczego bojka mogą się pogorszyć do powiedzmy do 25l, ale bez przesady - przeprowadzka do kuli odpada.
A co do ceny - sklep niczego ze stratą nie sprzedaje - po prostu hodowle "produkujące " bojowniki to wielkie fabryki, oferujące masowy "produkt" za znikome ceny. W międzynarodowym handlu rybami często od ryb droższy jest ich... transport. Co nie zmienia faktu, że żaden lokalny hodowca po prostu ekonomicznie nie da rady utrzymać się za ceny, jaki można bez żadnego problemu zaproponować w poważnym hurcie. Kejdz- pamiętaj, że profesjonalna hodowla to nie "kilka akwariów" - to odpowiednie pomieszczenia, ogrzewanie, pracownicy, księgowość, ryby i tysiące litrów wody. To musisz mieć, żeby zaistnieć na rynku. A Chińczycy mają już to dawno temu... 100x większe i 10x tańsze.
Nenonki One Problem/
Moderator: ModTeam
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: Nenonki One Problem/
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 70
- Imię: Karol
a kto jest większym potentatem w akwarystyce? Chiny czy Japonia? Bo chyba ten gościu Amano co ma te olbrzymie akwarium to japończyk nie? Kiedyś słyszałem jak transportuje się gupiki to jest dopiero hardkor przy bojownikach to pryszcz na tyłku białego murzyna
Bojowniki to mordercy raków
- maol
- Moderator
Co wspólnego ma twórca akwariów-artysta Amano, z producentami ryb? Poza tym, ryby to produkt regionalny. Inne sprowadza się z Chin, inne z Indonezji, Afryki, Ameryki Południowej czy Australii. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi kto jest największym potentatem.
...A gupików, poza selekcjonowanymi, bardzo drogimi i wyjątkowymi odmianami barwnymi się właśnie nie sprowadza. One bez problemu i w nadmiarze mnożą się same. A te "super gupiki" są... bezpłodne.
...A gupików, poza selekcjonowanymi, bardzo drogimi i wyjątkowymi odmianami barwnymi się właśnie nie sprowadza. One bez problemu i w nadmiarze mnożą się same. A te "super gupiki" są... bezpłodne.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Stały bywalec
Amano ma swoją firmę firmę akwarystyczną ADA bodajże. Maol a powiedz mi jeszcze jedną rzecz wracając do tematu kuli. Bo moje akwarium jest profilowane czyli przednia szyba jest lekko wypukła, a reszta proste czy to, że przednia jest wypukła nie jest też jakąś szkodą dla ryb?
- maol
- Moderator
ADA nie jest firmą zajmującą się hodowlą ryb. To firma zajmująca się podłożami, nawozami i akcesoriami dla akwarystyki roślinnej. Nie ta branża.
Pojedyncza wypukła szyba w akwarium nie jest najmniejszym nawet problemem. Skupienie się fal to efekt zarezerwowany dla kul.
Pojedyncza wypukła szyba w akwarium nie jest najmniejszym nawet problemem. Skupienie się fal to efekt zarezerwowany dla kul.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Stały bywalec
Dzięki za pomoc, będe musiał kiedyś zaprosić Cie na działke do mnie, zrobimy flaszke albo dwie i przy okazji pogadamy o oczkach wodnych bo mam taki plan w głowie....ale to temat na przyszłość i nie na sucho ;)