Leci mi 17 rok życia. Akwarystyką zajmuje sie praktycznie od urodzenia ( nie potrafie dokładnie stwierdzić od ilu lat - zawsze było w domu jakieś akwarium i zawsze byłem jego fanem oraz starałem sie jak najbardziej pomagać przy utrzymaniu). Ucze sie w szkole średniej a moim profilem jest dyplomacja ( stąd niektórym może nie przypaść do gustu mój styl pisania ale to jest silniejsze ode mnie ) . Jestem członkiem najwiekszego związku akwarystycznego w Polsce ( nie chce robić w zadnym wypadku reklamy stąd brak nazwy ). Mam za sobą udzial w organizacji wystaw ,udział w konkursie Primus Inter Pares firmy Aquael i inne drobniejsze sprawy tego typu. Bardzo ściśle współparuje z siecia sklepów zoologicznych w moim miescie , jestem tam często w roli pracownika. Zgłoszony jestem też do konkursu aranżacji Nano-akwariów ktory odbedzie sie we wrześniu. Od razu zaznaczam że wielu forumowiczów nie bedzie sie zgadzało z moimi postami. W akwarystyce kieruje sie doswiadczeniem swoim i innych a nie regułkami typu " ryba xxxxx nie może być w akwarium o wymiarach xxxxx tylko co najmniej 10 cm dłuższym bo zdechnie". Nie spotykam sie oczywiscie z sympatią na innych forach i licze że tu bedzie inaczej i poznam ludzi ze zdrowym rozsądkiem a nie wykutych i powtarzających to co jakiś forumowicz powiedział.
Mam nadzieje ze nie bedzie miedzy nami powaznych sporów - z całego serca sie o to postaram.
Co do ryb to najwiecej do czynienia mialem z Żaglowcami. Teraz mój głowny zbiornik czeka na paletki. Posiadam tez akwarium morskie ktore niedługo bede zmienial na większe. Do tego wiekszość moich akwariów było z naciskiem na rośliny
Pozdrawiam