Wiec jak Plewek01 jest pewny ze to bakterie , wiec polecam Ektol Cristal JBL .
Preparat zawierający aktywny tlen, środek dezynfekcyjny przeciwko różnego rodzaju grzybicom oraz niewyjaśnionego wymierania ryb.
Dziwny mieczyk
Moderator: ModTeam
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 11
- Imię: ycyc
- Kontakt:
Re: Dziwny mieczyk
cyxcyxcvyxc
- Lermi
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 450
- Imię: Kinga
- Kontakt:
Czy ten środek zawiera niewyjaśnione składniki działające na niewyjaśnione choroby? To może przybliżmy... składa się z soli kuchennej (w ponad 90%), związku ułatwiającego dyfuzję w wodzie (moje domniemanie na podstawie składu związku chemicznego), Na2CO3 - jako nawóz przydatny jak najbardziej, Borax (antyseptyczny i przeciwgrzybiczny, świetny też do usuwania plam ;) ), chlorek potasu do natleniania i teraz tajemniczy składnik Titriplex III który mnie ubawił niezwykle, bo to po prostu... chelat.
I tym sposobem okazuje się, że Maol i tak miał rację, bo niezależnie od przyczyn, ryba w takim stanie już się tylko męczy.
I tym sposobem okazuje się, że Maol i tak miał rację, bo niezależnie od przyczyn, ryba w takim stanie już się tylko męczy.
Nie tylko chłopaki lubią robaki
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: antek
myślę że powinieneś kupić małe pudełko plastikowe przenieść go tam i leczyć żeby nie zaraził innych!!! lub zawieź do hodowli i go pokaż