Witam... Jako ze jestem nowy:) No z tym to nie do końca bo wasze forum obserwuje już jakiś czas... Postanowiłem zacząć przygodę z akwarystka. W tym celu po wnikliwym przekopaniu się przez duża ilość tematów na tym forum stałem się posiadaczem owych przedmiotów.
Akwarium:
- 100x40x50cm 8mm Prostokątne do tego szafka pod wymiar.
Grzałka:
- 200W Tetry
Filtr:
-Tetra Tex Ex 700
Oświetlenie:
-2x30W standardowe jakie jest w pokrywie
To by było tyle na temat urządzeń technicznych.
Jeśli chodzi o podłoże: dół JBL AQUABASIS PLUS na gorę JBL MANADO.
Do tego w roli ozdobnej pójdą jakieś korzenie i kamienie.
Rośliny i tu jest problem:) Na razie zaopatrzyłem się w taki o to zestaw roślinek
Spokojnie wszystkich nie wepchnę na raz:) A ze są w miarę tanie i jest ich dużo to się skusiłem.
Planowany jest zestaw CO2 ale to bliżej końca miesiąca.Teraz nie widzę takiej potrzeby .
Wiem wiem za mało światła jak na takie litraż. Standardowo jest t8 60W planuje dodać jeszcze jedna świetlówkę plus 3 odbłyśniki i powinno być dobrze.
Co do obsady to jeszcze nad nią nie myślałem. Mam mam jeszcze chwile czasu wiec na spokojnie podejdę do tematu.
Prosiłbym o opinie porady słowa krytyki:) Wszystko to co mi pomoże w udanym starcie. Pozdrawiam Marcin
.
Początki Akwarystyki 200L
Moderator: ModTeam
- Plewek01
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Re: Początki Akwarystyki 200L
Jak na razie podejście do tematu prawidłowe
. Światła faktycznie dodaj i wrzuć relację z urządzania będzie wtedy co oceniać ;) PS. Roślin z zestawu i tak będzie mało