jak długo trwa przyrastanie mchu do kamienia?
W poniedziałek (czyli 5 dni temu) przywiązałam mech do kamienia ("smoczej skały") i pytanie - kiedy mogę już zdjąć żyłki, tak żeby mech się nie rozpłynął, no i przetrwał ataki żarłocznych potworów (gupiki, red cherry i helenki)?
przyrastanie mchu do kamienia
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Ela
-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Re: przyrastanie mchu do kamienia
5 dni to na 101% nie trwa ;)
Ja zawsze zostawiam przywiązany mech w spokoju - rozrośnięty i tak przysłania żyłki/nitki
BTW - jeżeli kamień jest porowaty to zobacz za około miesiąc ;)
Ja zawsze zostawiam przywiązany mech w spokoju - rozrośnięty i tak przysłania żyłki/nitki

BTW - jeżeli kamień jest porowaty to zobacz za około miesiąc ;)
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Ela
Re: przyrastanie mchu do kamienia
szkooooda :zalamany:
ze względu na to ze po raz pierwszy w życiu zakładałam mech na kamień, to obwiązałam go - żeby tak delikatnie powiedzieć - dosyć mocno, tzn. kamień jest caaaały poobwiązywany i po prostu brzydko to wygląda. Ale zauważyłam to dopiero po wsadzeniu kamola do akwarium. Nie będę go już wyciągać bo znowu wszystko rozwalę, a dosyć się namęczyłam.
dzięki za odp.
ze względu na to ze po raz pierwszy w życiu zakładałam mech na kamień, to obwiązałam go - żeby tak delikatnie powiedzieć - dosyć mocno, tzn. kamień jest caaaały poobwiązywany i po prostu brzydko to wygląda. Ale zauważyłam to dopiero po wsadzeniu kamola do akwarium. Nie będę go już wyciągać bo znowu wszystko rozwalę, a dosyć się namęczyłam.
dzięki za odp.