I jak założy ten chwyt to wyssie ostatnie sokiGarownik pisze:większej zebrze jakiś chwyt nelsona czy ją udusi
Moja 112-stka
Moderator: ModTeam
- Plewek01
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Re: Moja 112-stka
- Garownik
- Stały bywalec
- Imię: Sebastian
- Kontakt:
Filtr wymieniłem na Aquaell Mini Kani 120 .Mam jednak problem z glonojadem syjamskim.Nie jestem pewien ,ale on rośnie do 25 cm i wraz z wiekiem staje się coraz bardziej terytorialny. :/ Juz taki się robi powoli.Co robić ,sprzedać go??Proszę o pomoc.
- Silverrro
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Sylwek
- Nazwisko: R
Sprzedaj oddaj, ja tez mam w swoim 112 l zbrojnika ale lamparciego i na szczęscie nie jest terytorialny a jak podrośnie idzie do 450 l znajomego takze sioę ucieszy.
w zamian moze zbrojnik niebieski albo otoski.
w zamian moze zbrojnik niebieski albo otoski.
- Garownik
- Stały bywalec
- Kontakt:
Dobra mała aktualizacja.Wiem,że jest pusto :kwasny: ale jeździłem po 4 dużych zoologicznych i jak na przekór nie ma takich roślin jakbym chciał ,wszystko po nowym roku :zdegustowany: .Zmieniłem tło pół godziny temu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Bardzo ładnie rozrósł się mech ;) Ale czy akwarium jest aby nie za małe na sumiki szkliste? :chytry:
- Garownik
- Stały bywalec
- Kontakt:
Czego?? Według mnie wcale nie.Wkurza mnie ,że nie ma roślin i wszystko jest łyse . :kwasny:
- Akwarybka
- Moderator
- Kontakt:
Sumik szklisty (zaznaczyłam na zdjęciu) jest sporą i wyjątkowo stadną rybą. Według mnie za małe akwarium jak na niego...
- Garownik
- Stały bywalec
- Kontakt:
Żal mi jest je sprzedawac bo pewnie to masz na myśli.
- Akwarybka
- Moderator
- Kontakt:
Myślę, że wiesz, iż powinniśmy się kierować dobrem ryb ;)
- Garownik
- Stały bywalec
- Kontakt:
To co,aż takie wielkie urosną ,że będą karłowaciały.Fakt,że jest z nimi kłopot ale nie mam ich gdzie oddac ale mi sie podobają.
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Nie "urosną takie wielkie że skarłowacieją". Po prostu nie urosną. Co oznacza, że narządy wewnętrzne rosnące do prawidłowej wielkości będą gnieść się w zbyt małym ciele. To właśnie jest proces karłowacenia - niezwykle bolesny dla ryby.
A podejście typu "niech się meczy, mi się taka podoba"... nie chce mi się gadać. W niektórych krajach, nie tak dawno myślano podobnie, o ludziach.
A podejście typu "niech się meczy, mi się taka podoba"... nie chce mi się gadać. W niektórych krajach, nie tak dawno myślano podobnie, o ludziach.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back
- Garownik
- Stały bywalec
- Kontakt:
Dobra coś z nimi popróbuje pokombinować.Teraz mam inny problem.Wczoraj robiłem podmianę wody w akwarium i miesiąc temu podczas podmiany wody został założnony nowy filtr mini kani 120.I dzień po założeniu filtra nie mogłem się doszukać 2 piskorków.Pan w zoologu zapewniał mnie ,że napewno zakopały się gdzieś w żwirku i one mogą przeżyć tak pół roku.Ale ja nie jestem taki głupi bo żwirek mam w przedziale 3-5mm a jak chciały się zakopać to nie mogły.Nie widziałem ich miesiąc ,aż do wczoraj.Zaczynam wlewać wode a tu patrze w rurze gdzie jest pompka tłoczą sie dwa piskorki( filtr był odłonczony).Zatem szybko tata podniósł fitr ja przechyliłem rury w dół i piskorki wleciały do akwarium :rotfl: :rotfl: .Taka to szczęśliwa historia dalibyście wiare.One same widocznie tam wpłynęły bo pompka była nisko.Lecz filtra przy podmianie nie czyściłem i teraz po włonczeniu buczy a w wodzie pływają małe farfocle.Może go wyczyścić?I druga rzecz o filtrze po włonczeniu go zaczęły wylatywać duże białe płatki (ryby to jadły ).Co to może być.Proszę o pomoc.
Upss troche się rozpisałem :kwasny:
Upss troche się rozpisałem :kwasny:
- Akwarybka
- Moderator
- Kontakt:
Miałam tak samo tyle, że u mnie kiedyś piskorki schowały się w deszczownicy. Wyciągnęłam ją z akwarium by ją wyczyścić, a tu mi nagle ryba wylatuje :przestraszony: :hyhy:
Wyczyść ;)Garownik pisze:.Lecz filtra przy podmianie nie czyściłem i teraz po włonczeniu buczy a w wodzie pływają małe farfocle.Może go wyczyścić?
- Garownik
- Stały bywalec
- Kontakt:
No tylko teraz nie wiem jak go wyczyścić.Jak zacząłem zdejmować te zatrzaski to zaczęła się lać woda :ups: .I nie wiem jak to wyjąć ,żeby mi wody nie spompowało z akwarium.Jakieś pomysły.Najlepiej osób ,które mają ten filtr .Wytrzymam jescze jedną noc z filtrem ale jutro chciałbym zrobić z nim porządek .Licze na was.
[ Dodano: 2011-02-27, 18:41 ]
Nikt się nie wypowiada a ja mam tutaj aktualizcje zbiorniczka.Doszły nowe roślinki :elatine triandra,gałęzatka,nurzaniec,wgłębka, cacomba.limnopilila sessiflora.
Zdjęcia:
[ Dodano: 2011-02-27, 18:41 ]
Nikt się nie wypowiada a ja mam tutaj aktualizcje zbiorniczka.Doszły nowe roślinki :elatine triandra,gałęzatka,nurzaniec,wgłębka, cacomba.limnopilila sessiflora.
Zdjęcia:
-
blue_betta
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Całkiem przytulnie, ale:
ta cabomba dynda, że aż szkoda jej się robi, poza tym chyba ma jakieś niedobory (nie jest taka pierzasta), ale tutaj ktoś inny musi się wypowiedzieć czego dokładnie brak i jak to uzupełnić
IMO dla żabieniczki za mało podłoża
dolej ciut wody
Ale ogólnie pozytywnie
ta cabomba dynda, że aż szkoda jej się robi, poza tym chyba ma jakieś niedobory (nie jest taka pierzasta), ale tutaj ktoś inny musi się wypowiedzieć czego dokładnie brak i jak to uzupełnić
IMO dla żabieniczki za mało podłoża
dolej ciut wody
Ale ogólnie pozytywnie