mam pytanko?
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 100
- Imię: teresa
mam pytanko?
Czy w akwarium 100l razem z;
4 molinezje
2 bocje wytworne
1 glonek
3 żałobniczki
5 neon czerwony3 kosiarki-może zamieszkać bojownik z dwiema dziewczynami zaznaczę jeszcze że akwarium mocno zarośnięte.
4 molinezje
2 bocje wytworne
1 glonek
3 żałobniczki
5 neon czerwony3 kosiarki-może zamieszkać bojownik z dwiema dziewczynami zaznaczę jeszcze że akwarium mocno zarośnięte.
- hidax
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Re: mam pytanko?
Ale aktualna obsada masakryczna kosiarki out glonek out, neonki stadne więc dokup kilka sztuk i już bym nic do tej obsady nie dokupował. :/
60 Główne
30 Narybkowe
30 Narybkowe
- maradona
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Magda
Jaki glonek? zbrojnik niebieski ? Jak tak to moze zostać.maruda pisze:1 glonek
Stadne. Rosną do 11cm. Oddaj je.maruda pisze:2 bocje wytworne
stadne. OK, ale dokup jeszcze 3maruda pisze:3 żałobniczki
stadne OK. Dokup jeszcze ok 3maruda pisze:5 neon czerwony
Za duże jak na ten zbiornik. Do oddania.maruda pisze:3 kosiarki
Ja bym oddała.maruda pisze:4 molinezje
Czyli w akwarium zostało by stadko neonów, żałobniczek i glonek. Myślę, że harem bojka można by dać.
- hidax
- Stały bywalec
- Kontakt:
No mógł by dać ale musi oddać te rybki które mu nie pasują do jego akwa. 

60 Główne
30 Narybkowe
30 Narybkowe
-
- Forumowicz
No cóż ciągle jakoś nie tak bocje kocham najbardziej a tych kosiarek nie mam gdzie oddać, myślę że chyba poczekam troszkę i bojkom muszę sprawić nowe lokum co do neonków wiem że powinno być ich więcej dokupuje ciągle a i tak po miesiącu zostaje ich pięć kurcze nie wiem dlaczego, ale tak jest już trzeci raz.Dzięki za rady najlepiej nic nie zmieniać same może się wyeliminują :zalamany:
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 50
- Imię: Gosia
- Kontakt:
maruda, same po czasie skarłowacieją i padną a nie o to ci chyba chodzi?, oddaj to co pisała maradona, tak będzie najlepiej
- hidax
- Stały bywalec
- Kontakt:
Nie zostawia się rybek do samodzielnego wyeliminowania... jeśli chcesz je męczyć twoja sprawa bo my możemy tylko ci poradzić a ty już sam zrobisz to co będziesz chciał.
Twoja decyzja jest równie szokująca jak wypowiedź którą kiedyś czytałem na innym forum pewna osoba nie miała co zrobić z rybkami i zrobiła tak:
Chwyciłem ją normalnie za ogon i dup dup głową o kant szafki...
Na takie coś można tylko jednym zdaniem odpowiedzieć sam dupnij się głową o kant szafki i zobaczymy jak się będziesz czuł...
Kiedy kupowałeś akwarium miałeś zamiar męczyć w nim żyjące zwierzęta.? :dontgetit:
Tak samo twoją wypowiedź można skomentować tak: Kup sobie kartonowe pudełko o wymiarach 1.5m/1.5m wejdź do niego i siedź tak przez np pół roku...
Twoja decyzja jest równie szokująca jak wypowiedź którą kiedyś czytałem na innym forum pewna osoba nie miała co zrobić z rybkami i zrobiła tak:
Chwyciłem ją normalnie za ogon i dup dup głową o kant szafki...
Na takie coś można tylko jednym zdaniem odpowiedzieć sam dupnij się głową o kant szafki i zobaczymy jak się będziesz czuł...
Kiedy kupowałeś akwarium miałeś zamiar męczyć w nim żyjące zwierzęta.? :dontgetit:
Tak samo twoją wypowiedź można skomentować tak: Kup sobie kartonowe pudełko o wymiarach 1.5m/1.5m wejdź do niego i siedź tak przez np pół roku...
60 Główne
30 Narybkowe
30 Narybkowe
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Zgadzam się ze wszystkim co napisałaś, poza dwoma rzeczami. Po pierwsze; Bocje wspaniałe (nie ''wytworne'') rosną znacznie większe niż 11cm. Po drugie; Żałobniczki lubią obgryzać długie płetwy... Więc bojka tam raczej nie polecam ;)maradona pisze:Jaki glonek? zbrojnik niebieski ? Jak tak to moze zostać.maruda pisze:1 glonekStadne. Rosną do 11cm. Oddaj je.maruda pisze:2 bocje wytwornestadne. OK, ale dokup jeszcze 3maruda pisze:3 żałobniczkistadne OK. Dokup jeszcze ok 3maruda pisze:5 neon czerwonyZa duże jak na ten zbiornik. Do oddania.maruda pisze:3 kosiarkiJa bym oddała.maruda pisze:4 molinezje
Czyli w akwarium zostało by stadko neonów, żałobniczek i glonek. Myślę, że harem bojka można by dać.
-
- Forumowicz
O matko nie chciałam aby to tak ktoś odebrał ja nie chcę męczyć rybek ale jeżeli popełniłam głupotę i kupiłam te rybki, chętnie oddała bym je za darmo ale nie mam gdzie nie znam nikogo kto zechciał by je przyjąć mieszkam na wsi a tu nikt rybek nie ma,pytałam w pobliskiej szkole tam jest akwarium 50l.Więc nie myślcie że ja je maltretuje dla swojego widzi mi się.Teraz sama wiem że przed zakupem nowych rybek warto poprosić kogoś o pomoc jeżeli jest się laikiem w sprawach akwarystyki,tylko tym doradcą niech nigdy nie będzie sprzedawca!! skutki takiej pomocy widzicie.Hidax masz rację czuje się okropnie ale nie wypuszczę ich jak karpia do stawu z czasem i ja jestem mądrzejsza drugi raz nie zrobię tych samych błędów.
- hidax
- Stały bywalec
- Kontakt:
Maruda a zakładka oddam.? Może ktoś chcętnie przygarnie twoje rybki do swojego baniaka można je wysłać kurierem na koszt odbiorcy, możesz też wystawić na allegro może tak ktoś kupi, trzeba próbować. :]
60 Główne
30 Narybkowe
30 Narybkowe
- Silverrro
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Sylwek
- Nazwisko: R
Może oddaj lub zam,ień rybki w zoologu 

- maradona
- Rekin forum
Ja w Internecie znalazłam 'bocję wytworną'. Łac. Botia histrionica. A co do żałobniczek to widziałam połączenie żałobniczka + bojek i było OK. Może dlatego, że żałobniczka była sama ? :/Akwarybka pisze:Bocje wspaniałe (nie ''wytworne'') rosną znacznie większe niż 11cm.
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Zwracam honor :padam: . Choć cały czas myślę, że autorce chodzi o Botia macracantha...maradona pisze:Ja w Internecie znalazłam 'bocję wytworną'. Łac. Botia histrionica.
Może to zależeć też od wieku i temperamentu rybekmaradona pisze:A co do żałobniczek to widziałam połączenie żałobniczka + bojek i było OK. Może dlatego, że żałobniczka była sama ?

- maradona
- Rekin forum
Najlepiej jak maruda, wstawi foto ryby.Akwarybka pisze:Choć cały czas myślę, że autorce chodzi o Botia macracantha...
-
- Forumowicz
Przepraszam ale trochę to trwało ale jakoś byłam bardzo zajęta.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.