160 by lepski :)

W tym dziale każdy może zaprezentować swoje akwaria :)

Moderator: ModTeam

lepski
Forumowicz
Pojemność akwarium: 100
Imię: Piotr
Kontakt:

Re: 160 by lepski :)

Post autor: lepski » 2011-01-20, 23:01

ma prawo Ci się nie podobać.
Żwir moim zdaniem ok ( rzecz gustów) Mówisz że nurzaniec się rozrosnie to sprzęty zakryje, mianowicie jakie sprzęty bo jest tu tylko wężyk i rurka od filtra, pozatym czy to źle czy dobrze też nie napisałeś :)
Miałem korzenie, i zdecydowanie wolę kamienie.
A czy Tło powinno być pogniecione to już inna kwestia choćby z tego powodu że wypowiedz Twoja powinna brzmieć "tło mogło by być" a to malutka różnica slowo "powinno" napisałeś to w taki sposób jakbyś nie dopuszczał innych możliwości kreowania akwarium prócz tego które masz upatrzone :cwaniak:

Awatar użytkownika
elsaper
Stały bywalec
Pojemność akwarium: 200
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: elsaper » 2011-01-20, 23:22

Chyba mnie nie zrozumiałeś ;)

Powinno to nie znaczy że musi być pogniecione. Wg mnie zapewnia to efekt głębi i wygląda estetyczniej.

Jeżeli w naszym akwarium celem jest odwzorowanie natury to nie powinno (ponownie mówię, że nie powinno, co nie znaczy że musi) być widać rurek i innych.
Nurzaniec do zakrywania tego rodzaju "nienaturalnych" rzeczy nadaje sie świetnie.

Jeżeli chodzi o żwir, to nie tylko chodzi tutaj o gust. Wg tego co zaobserwowałem, rośliny rosną lepiej w żwirku o mniejszej granulacji. Ponadto jeżeli nadal masz kiryski, to taki żwir może im zranić wąsiki.

Pozdrawiam :)
"Rocky Darkness 2011"
Obrazek

lepski
Forumowicz
Pojemność akwarium: 100
Imię: Piotr
Kontakt:

Post autor: lepski » 2011-01-21, 07:41

no i teraz Twoja wypowiedz jest bardziej zadowalająca. : znaczy szczegółowa, spokojnie ja się nie gniewam :) pozdrawiam

ODPOWIEDZ