Na allegro są ryby z dostawą kurierem lub pocztą, czy jest to dla nich bezpieczne?
W czym je wysyłać i jakie warunki muszą mieć zapewnione by bezpiecznie dotarły?
Wysyłanie ryb
Moderator: ModTeam
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 250
- Imię: Krzysiek
- Nazwisko: Marciniak
- Kontakt:
Re: Wysyłanie ryb
Sam kupywałem dwie palety blue diamond (jedna wyszła blue royal ale to inna historia), obydwie zdrowe do mnie trafiły. Pocztą to nazywa się chyba przesyłka konduktorska. Rybą do wody daje się tlen w pastylce i tyle. Wysyłają lecz trzeba być w domu by od razu ryby przyjąć.
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 11
- Imię: ycyc
- Kontakt:
Pudeleczko styropianowe , w srodku srodek do ogrzewania nie wiem jak sie nazywa ale jest w woreczku a kamyki sa gorace i dobrze grzeja . Plus tlen z rybami w podwujnym lub po trojnym woreczku.
cyxcyxcvyxc
- zolwikk
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 375
- Imię: adam
Dobry temat , też mam w planie zakupić na dniach . Przesyłka konduktorską .
Lecz nasuwa mi się pytanie czy w warunkach zimowych jest to na tyle bezpieczne (teraz jest ciepło ale jak to bywa przy -10<)?
Lecz nasuwa mi się pytanie czy w warunkach zimowych jest to na tyle bezpieczne (teraz jest ciepło ale jak to bywa przy -10<)?
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 250
- Imię: Krzysiek
- Nazwisko: Marciniak
- Kontakt:
Nie jestem co do tego pewien, ale wiem że niektórzy akwaryści właśnie w zimie rezygnują z zakupu ryb przez zimno.
- elsaper
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Pod koniec grudnia zamawiałem pyszczaki Saulosi z Rzeszowa do Lublina (jakieś 160km?). Wszystko dotarło żywe, było około -10*C ? Podróż PKS.