390l P.pawiookie
Moderator: ModTeam
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 390
- Imię: Oskar
390l P.pawiookie
ostatnio widziałem akwarium z pawiookimi i bardzo mi się spodobało, czy w akwarium 390l. o wymiarach 125x50x50h mógłbym trzymać te pielęgniczki razem z jakimiś zborjnikowatymi, filtr mam Fluval 403, (mogę dokupić jeszcze jeden albo DIY) i może jeszcze hydroponika by się przydała?
Mam kulę, wiem, że nie nadaje się do ryb ..............
dlatego trzymam w niej kwiaty
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: 390l P.pawiookie
Nie pielęgniczki, ale pielęgnice - i to całkiem duże. Myślę, że w 390l można spokojnie połączyć np. parkę pawiookich i jakieś dwa fajne większe zbrojniki. Raczej powinno to być obojętne sobie towarzystwo. Oczywiście duże zbrojniki wymagają dużego korzenia.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Zainteresowany
Wiem że to pielęgnice tak tylko sobie zdrobniłem ;) A jakie będzie najlepsze podłoże dla nich?
-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Może piasek lub bazalt?
- kiler520
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Mariusz
- Kontakt:
Mój kuzyn ma i on ma tak:
parkę pielęgnic
2 glonki takie z 25cm
i do niedawna miał piranie ale że urosła większa niż pielęgniczki i zaczęła obgryzać je to coś z nią zrobił ale nie wiem co ;p
Na dno ma piasek i 2 korzonki tzn 2 duże korzenie na tyle akwa.
Jakoś to wygląda ale to nie dla mnie. Szczerze to sie już nimi znudził i szuka kogoś kto weźmie od niego rybki i robi zwykłe akwa ze zwykłymi rybkami typu neonek.
parkę pielęgnic
2 glonki takie z 25cm
i do niedawna miał piranie ale że urosła większa niż pielęgniczki i zaczęła obgryzać je to coś z nią zrobił ale nie wiem co ;p
Na dno ma piasek i 2 korzonki tzn 2 duże korzenie na tyle akwa.
Jakoś to wygląda ale to nie dla mnie. Szczerze to sie już nimi znudził i szuka kogoś kto weźmie od niego rybki i robi zwykłe akwa ze zwykłymi rybkami typu neonek.

-
- Zainteresowany
@up
Jak mniemam wujek też mieszka w ostródzie? Ja mam wręcz przeciwnie, znudziły mi się rybki typu neon, skalar, danio i chcę coś większego, szkoda, że do Ostródy mam dość daleko takto bym się wymienił na neonki albo coś ;)
Jak mniemam wujek też mieszka w ostródzie? Ja mam wręcz przeciwnie, znudziły mi się rybki typu neon, skalar, danio i chcę coś większego, szkoda, że do Ostródy mam dość daleko takto bym się wymienił na neonki albo coś ;)