witam! jestem tutaj nowy więc jak umieściłem temat nie tam gdzie trzeba z góry porzepraszam. W środe(3 dni temu) kupiłem 2 małe (5-6 cm) pielęgnice severum. Na początek wpuściłem je do małego 25 litrowego akwarium, ponieważ w moim dużym akwarium zachorowały pielegnice pawiookie. Ryby od poczatku sie dziwnie zachowuja. Schowaly sie w jednym miejscu i nie wychodzily z niego cala dobe, nic nie jedza, czasem tylko wyplyna z ukrycia na 10-15 minut. Oprocz tego zachowuja sie dziwnie jedna leciutko podgryza z boku druga, ocieraja sie o siebie a ta druga podgryzana czasem trzesie ogonem i odpycha ta pierwsza. Jak juz wyplyna to razem. Co to oznacza?
a drugim moim problemem jest WODA...w pierwszy dzien po ok. 7-8 godzinach w mgnieniu oka tak zmetniala ze w ogóle ryb nie widzialem. na drugi dzien ja wymienilem a teraz znow mi metnieje. Co mam z tym zrobic?
z gory dzieki za odp.
PROBLEM-PIELEGNICE SEVERUM
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: JOHNYBRAVO
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: PROBLEM-PIELEGNICE SEVERUM
Jak duże jest to akwarium - i jak je założyłeś? i kiedy?
W 25l wszystkie pielęgnice będą się dziwnie zachowywać... to za mały zbiornik nawet na kwarantannę tych ryb
W 25l wszystkie pielęgnice będą się dziwnie zachowywać... to za mały zbiornik nawet na kwarantannę tych ryb
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back