Jest to moje #2 akwarium.
Tym razem jest to 112L.
Jest to moja praca 2 dniowa.
Przed założeniem akwa, przeczytałem więcej, niż za 13 lat mego istnienia

Akwarium jest dopiero co zalane, jednakże 1/2 wody stanowi woda z innego akwa, więc można powiedzieć, że woda jest "po wymianie", dlatego nie odczekiwałem 2tyg.
Po 2tyg. zacznę wprowadzać nowe ryby.
Chciałbym, abyście udzielili mi jakiś porad, i nie patrzyli dość krytycznym tak bardzo na dość słabą kompozycję, ale jest to moje pierwsze, tak "duże" akwarium...
~Krótko o akwarium~
Litraż: 112l
Oświetlenie: 2x T5 24W
Podłoże: 2x JBL Manado (jeden, który może również posłużyć jako żwir) & Żwirek akwariowy "płukany" (tak, potem musiałem go wypłukać ok. 25 razy... Ehh...) 2mm-3mm (zabrakło funduszy na Amazonie

Flora: 16 Kryptokoryn ; 4 Moczarki Kanadyjske ; Mchy [niewiem jakie, wiem, że bez Jawajskiego] ; 7x Kabomba ; reszta roślin - niezidentyfikowana ;
Fauna: 1x Bojownik (docelowo - brak) ; 2x Wielkopłetwy ; 1x Kirysek Albinos & 1x Kirysek Spiżowy (Docelowo po 3 + 6 Pand) ; + 6x Otosek + 6x Danio Pręgowane + 15x Neon Inessa - które zagoszczą za 1-2tyg.
Temperature akwarium: 24oC
Filtr Zewnętrzy: Eheim 3
Filtr Wewnętrzny: Hanza Aquaristic (Dołączony do zestawu)
Grzałka: Topitko 100W (dołączony do zestawu)
NO3: 8
NO2: >1
~Zdjęcia~

@edit 7 III :

[center]>Korzeń dostał ŚLUZÓWKI, trzeba było go jeszcze raz spreparować.
Wtedy wyszło 1/2 roślin.
>Patrząc z perspektywy czasu, pomyślałem sobie, że moje akwarium jest ohydne i chciałem to zmienić.
>Mało roślin
>A wy jakbyście mieli 100 zł w portfelu, a do zoologa by przyszły nowe roślinki, nie połakomilibyście się? Tak było w moim przypadku...
Co się stało nowego z obsadą?
>Doszło 15 neonów
>Zawitała Parka Ramirez[/center]
@edit 12 III
[center]JA 1 : 0 GLONY

[center]Wygrałem z glonami. Przyczyna leżała w źle zamontowanej blaszcze, która rzekomo miała kierować światło w dól akwa, tak, aby nie uległo ono rozproszeniu. Źle je zamontowałem z tatą i hamowała światło co wytworzyło glony ;)
Ale już wszystko jest OK.
No2: >2
No3: 0,2
>>Co się stało nowego?<<
Usunąłem korzeń, przyszedł harem zbrojnika niebieskiego i parka prętników karłowatych