Witam.
Zobaczyłem w akwarium małe stworzonka.Wyglądają jak pchły czy kleszcze.Są wielkości 1-2 milimetów .Maja czólka i odnóża.Poruszają się z nurtem wody po tafli wody i skaczą .Czasami wskakują na szybę i po niej chodzą.Ostatnio dodałem wgłębke jakiś miesiąc temu i pózniej od czasu do czasu podnosiłem pokrywą ale nie zwracałem uwagi na to czy cos pływa po wodzie.Wygląda to jak mała pomarańczowa kropeczka i czasem skacze.Proszę o pomoc.Miałem zrobic przycinke ale teraz boje sie włożyc ręke do akwarium bojąc się ,że może przejśc na mnie :przestraszony: ,widząc ,że TO również dobrze sobie radzi bez obecności wody.
,,Pchły'' na powierzchni akwarium?
Moderator: ModTeam
- Garownik
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Sebastian
- Kontakt:
Re: ,,Pchły'' na powierzchni akwarium?
Prawdopodobnie,jak to "wyrwać" z akwarium?Plewek01 pisze:Może skoczogonki?
- zolwikk
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 375
- Imię: adam
To ja się podłącze o tematu z innej strony skąd to się bierze by uniknąć tego czegoś.
Jest to groźne dla rybek i człowieka ?
Jest to groźne dla rybek i człowieka ?
- Plewek01
- Rekin forum
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Nie są groźne.zolwikk pisze:Jest to groźne dla rybek i człowieka ?
Zwiększ ruch tafli, żywią się roślinami więc niech nie wystają na powierzchnię. Jakies rybki jak przygłodzisz powinny się nimi zająć (gupiki, molki itp.)Prawdopodobnie,jak to "wyrwać" z akwarium?
- Garownik
- Stały bywalec
- Imię: Sebastian
- Kontakt:
Dzięki :padam:Plewek01 pisze: Zwiększ ruch tafli, żywią się roślinami więc niech nie wystają na powierzchnię. Jakies rybki jak przygłodzisz powinny się nimi zająć (gupiki, molki itp.)