Moja mama kupiła bardzo mądrze złotą rybkę do kuli -.- Jako, że akwarium 50l stoi puste (ryby zdechły z nieznajomego mi powodu) pomyślałam, że chociaż przełożę ją z 5l do 50l bo to i tak zawsze lepiej
Tak, wiem, powinnam zwrócić do sklepu ale mojej mamie coś odbiło i mówi, że nie będzie nigdzie jej zwracać
tak więc wygotowałam akwarium i sprzęt ale zastanawiam się, jakie rybki mogą jej towarzyszyć? i czy mój posrany danio jej nie obgryzie? (zdechły wszystkie ryby w ciągu 2-4 dni, a on żyje i nie mam co z nim zrobić bo wariata nikt nie chce).
Czy mogę jej dokupić drugą złotą rybkę? i w jakiej temperaturze mam ją trzymać?
Welon (złota rybka)
Moderator: ModTeam
- Plewek01
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Re: Welon (złota rybka)
Więcej nic bym do niej nie dodawał. Na pewno żadnego drugiego welonka. Daj wydajny filtr to może będzie ok.
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 2
- Imię: Kacper
Dla welona zbiornik ok 200 litrów. Jak welon urośnie, to danio posłuży jako przekąska.
- Gamaran
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 243
- Imię: Kamil
Jesli naprawde nie ma co z nim innego zrobic to potrzebny bedzie baardzo porzadny filtr bo welonki to straszne brudasy... temp 18stopni wiec zadne inne ryby odpadaja...
Moje szkielko:)-Aktualizacja ;)
./redir/http://e-akwarystyka.pl/topics24/17671.htm#144447
Kulturystyka - gdy pasja staje sie zyciem
./redir/http://e-akwarystyka.pl/topics24/17671.htm#144447
Kulturystyka - gdy pasja staje sie zyciem
- malutki32
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: £ukasz
- Kontakt:
O ile masz stała temp. w domu to grzałka jest zbędna, mój brat trzyma welony i nie ma w akwarium grzałki a rybki mają się świetnie, są żywe i nie ma z nimi problemu a welon chowa się w temperaturze 8-20 stopni