Nowa obsada 63L
Moderator: ModTeam
- SooB3k
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Krystian
Re: Nowa obsada 63L
Na forum sa propozycje obsad do 60L akwarium a takie co Ty chcesz to min. 200L a najlepiej 300L.
Zapraszam na ./redir/http://forum.wspolniegramy.pl/index.php
- KeriannaRotkiw
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Anna
- Kontakt:
korzeń przyduś kamieniem.
na tym forum w "zebrane obsady" masz aż 12 propozycji obsad dla 60l - znajdziesz coś dla siebie pod warunkiem, że nie chcesz męczyć ryb.
na tym forum w "zebrane obsady" masz aż 12 propozycji obsad dla 60l - znajdziesz coś dla siebie pod warunkiem, że nie chcesz męczyć ryb.
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
63l jest za małe na dwie ławice ryb. Najlepszym rozwiązaniem będzie para pielęgnic ramireza/agassizi i 10 neonów + 6 kirysków panda. Pozdrawiam
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: ...
A pielegnic nie da sie zastapic np. mieczykami lub czyms innym? Szukałem w sklepach, i naprawdę nigdzie nie ma ani ramireza ani kakadu, także z agassizi sie nie spotkalem.
Gurami sie nie nadaje?
Czyli mogę brać spokojnie neonki? Pasują do wszystkich większych i małych ryb?
Gurami sie nie nadaje?
Czyli mogę brać spokojnie neonki? Pasują do wszystkich większych i małych ryb?
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 50
- Imię: Gosia
- Kontakt:
Invictus, mam pytanie czy twierdzenie 60 =160=200 jest matematycznie prawdziwe? odpowiedź jest taka sama na twoje pytanie, chcesz mieć skalary, mieczyki, pielęgnice kup 300l i miej ja ci nie zabraniam, ale minimum to słowo należy podkreślić a rozmawiamy o warunkach minimalnych, oznacza że nie mniej, nikt tu nie mówił jeszcze o warunkach optymalnych, to tak jak byś pytał ,, czy mogę włożyć doga niemieckiego do transportera dla chihuahua", 63 l to jest mały litraż , i nie da rady trzymać w nim karpi :/
skoro 60<<160 to oznacza że jeżeli nie chcesz męczyć mieczyków to nie powinieneś ich mieć analogicznie tyczy się pielęgnic/gurami/palet/skalarów/karpi/karasi
skoro 60<<160 to oznacza że jeżeli nie chcesz męczyć mieczyków to nie powinieneś ich mieć analogicznie tyczy się pielęgnic/gurami/palet/skalarów/karpi/karasi
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Invictus, nie możesz mieć ani mieczyków ani gurami. Zamiast tego rozglądnij się za prętnikami karłowatymi. Możesz trzymać harem; 1 samiec na 2-3 samice. Do tego neonki i kiryski panda (NIE SPIŻOWE).
Proszę, starajmy się pomóc, a nie tylko krytykować...
Proszę, starajmy się pomóc, a nie tylko krytykować...