Cześć. Rok temu do mojego 112l. kupiłem 2xL168 (Dekeyseria brachyura). Miały około 10cm. kiedy je kupowałem, nie wiem ile mogły być u poprzedniego właściciela. Jeden z nich dziś padł. Po pierwsze pomyślałem o starości, bo miał już blisko 14cm. Po drugie...barwniaki mają trzecie tarło. Zaczęły się "bardzo wkurzać" na glonojady. Ojciec non stop je podgryzał, jednak glonojady jakby nic sobie z tego nie robiły, bo stały w miejscu, czasem tylko odstraszały barwniaki gdy te były bardzo nachalne. Dziś owy glonojad był wręcz bardzo aktywny, jak nigdy. Rano zawsze siedział w kokosie, albo buszował z tyłu akwarium. Jedynie w nocy był "przy przodzie" akwarium. Dziś od rana wchodził na każdy kokos, nie bał się stukania w szybe, zaglądał wszędzie gdzie się da i...zdechł. W związku z tym mam pytanie. Czy mogę dokupić do tego L168 który został, jakiegoś drugiego glonka?. Domniemam że jest samotny. Mam do wyboru w hurtownii L052 i L243 (tylko te z tej hurtownii przypadły mi do gustu). Który lepiej "zakumpluje się" z obecnym L168?. I który bardziej nada się do mojego akwarium?. Temperatura w moim akwarium to 26 stopni
Obsada:
L168
20xneon czerwony
2xbarwniak czerwonobrzuchy
Który glonojad?
Moderator: ModTeam
- start126p
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 91
- Imię: Jakub
- Kontakt:
Re: Który glonojad?
ja bym ci radził zakupić L052
Pozdrawiam Kuba zapraszam na www.chomikuj.pl/start126p
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Grzegorz
- Nazwisko: £uczak
Re: Który glonojad?
Hej a podaj gatunki bo nie wiem czy ty może masz zbrojnika jakiegoś czy co????
112l- Wielki mix wszystko i nic.