Witam
Kupiłem zestaw akwarium 72l wraz z osprzętem i teraz mam dylemat, bo grzałka i filtr nie zgadza się z tym co miało być (gość pisze że grzałka która dostałem jest to nowsza wersja tamtej, a filtr też jest lepszy)
Dlatego proszę o pomoc czy grzałka i filtr który dostałem jest na pewno lepszy niż ten co miał być:
-grzałka miała być 100W firmy ATMAN, a dostałem grzałkę 100W firmy Shark H-229 ( facet odpisał mi tak: Jest to nowy nowocześniejszy model grzałki atman o mniejszych rozmiarach i rdzeniu szklanym a nie ceramicznym.)
-filtr miał być JP-022F a dostałem HJ-722 ( facet odpisał mi tak: Filtr jp-022f był bez regulacji strumienia wody, ten filtr ma tą samą moc lecz jest z pełną regulacją.)
Mam wymieniać sprzęt czy może być??
I czy ta grzałka jest w pełni zanurzalna.
Dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Marcin
Pomoc w osprzęcie
Moderator: ModTeam
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: Pomoc w osprzęcie
I grzałka i filtr to najtańsza chińszczyzna a firma ATMAN i SHARK różnią się nawet nazwą. Będą działać, ale... dostałeś nie to co kupiłeś. To już Twoja decyzja co z tym zrobić. Z tym że sprzęt pierwotnie oferowany jakoś specjalnie lepszy nie był 
Grzałka jest oczywiście zanurzalna w pełni.

Grzałka jest oczywiście zanurzalna w pełni.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
Pytanie brzmi czy lepsza jest grzałka atmana czy może nie ma różnicy i zostawić sharka (specjalnie brałem droższy zestaw żeby nie mieć grzałki elite, bo z tego co czytałem to są najgorsze)
I druga sprawa, który filtr (wiem że prawie się niczym nie różnią, ale jak choć o troszkę jest któryś lepszy to chyba brać ten lepszy jak jest taka możliwość)
I druga sprawa, który filtr (wiem że prawie się niczym nie różnią, ale jak choć o troszkę jest któryś lepszy to chyba brać ten lepszy jak jest taka możliwość)
- Gamaran
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 243
- Imię: Kamil
Lepszy jest sprzet ktory zamowiles a nie ktory dostales. Chinskie podrobki maja to do siebie ze na poczatku wszystko jest ok ale po 3-6 miesiacach filtr zaczyna halasowac, termostat w grzalce przestaje dzialac jak nalezy itp....
Moje szkielko:)-Aktualizacja ;)
./redir/http://e-akwarystyka.pl/topics24/17671.htm#144447
Kulturystyka - gdy pasja staje sie zyciem
./redir/http://e-akwarystyka.pl/topics24/17671.htm#144447
Kulturystyka - gdy pasja staje sie zyciem
-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Można zadzwonić i powiedzieć co i jak. Ale jeżeli facet tak odpisywał to bym nie liczył na uprzejmość z drugiej strony.
Ja osobiście mam grzałkę Elite, Hailea, filtr Hanza za 10zł
, i maleńki filtr Elite.
Grzałki i pierwszy filtr mam od bardzo dawna i jest wszystko OK. Filtra Elite praktycznie nie używam, więc nie wiem dokładnie ;)
Fakt faktem, że gość Cię oszukał.
Ja osobiście mam grzałkę Elite, Hailea, filtr Hanza za 10zł

Grzałki i pierwszy filtr mam od bardzo dawna i jest wszystko OK. Filtra Elite praktycznie nie używam, więc nie wiem dokładnie ;)
Fakt faktem, że gość Cię oszukał.
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Pozdrawiam