Cześć. :]
Od jakiegoś czasu stosuję bimbrownię, ale ona nie dała mi prawie wcale efektów. (Działa od 2 miesięcy) I zastanawiam się czy mógł bym zastosować jeszcze w mojej 60tce EasyCarbo. Chciałbym zasadzić jeszcze w akwa Glossostigme Elantoides i Eleocharis Accicularis ale czekałem aż będą efekty widoczne na moich dotychczasowych roślinkach. Mam świetlówki 2x15W, z tym że 1 świetlówka ma już półtora roku. Chyba czas ją wymienić co ile powinna być wymieniana świetlówka? I czy w mojej 60tce zdziała coś EasyCarbo i wreszcie będę mógł liczyć na rozrośnięcie się Eleochariska i Glossostigmy? Tylko czy to nie będzie za dużo bimbrownia i EasyCarbo? Czy rybką nic nie będzie?
Bimbrownia i EasyCarbo?
Moderator: ModTeam
- hidax
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Bimbrownia i EasyCarbo?
60 Główne
30 Narybkowe
30 Narybkowe
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: Bimbrownia i EasyCarbo?
Samo EasyCarbo wystarczy. Możesz zrezygnować z bimbrowni. A świetlówka, po 1,5 roku daje na pewno mniej światła niż nominalnie. Wymień najpierw jedną - zobaczysz czy różnica uzasadnia wymianę drugiej 

Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- hidax
- Stały bywalec
- Kontakt:
Druga na razie jest prawie nówka, bo ma nie całe 4 miechy. Ale na pewno Easy Carbo da duże efekty w 60tce?
60 Główne
30 Narybkowe
30 Narybkowe
- Plewek01
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
No to jeszcze z 2-3 i można też zmieniaćhidax pisze: nówka, bo ma nie całe 4 miechy.

- hidax
- Stały bywalec
- Kontakt:
Dobra, odłożę kasę, i kupię EasyCarbo i nową świetlówkę. I chyba wywalę korzenie, bo są za duże na to akwarium i zabierają rybką przestrzeń do pływania. :/ I czy Z EasyCarbo i Oświetleniem 0.5W/L Glosia mi pociągnie?
60 Główne
30 Narybkowe
30 Narybkowe