danio malabarskie

Nie wiesz jakie rybki wpuścić np. do 50l akwarium? W tym dziale możesz uzyskać porady jaka obsada była by najlepsza.

Moderator: ModTeam

Awatar użytkownika
maol
Moderator
Pojemność akwarium: 200
Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski

Re: danio malabarskie

Post autor: maol » 2012-08-10, 14:24

Moim skromnym zdaniem, i tak, i nie :) Tak - z takim zestawem ryb możesz go mieć. Nie - bo w w tych 65l powoli robisz zupę rybną. Masz już stadko razbor, platki, piskorki, ślimaki, małże... Ma być jeszcze harem bojownika, potem pewnie żabka, żółw i struś. Tak się nie da. Za małe akwarium.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.

Złote ciacha come back :)

izunia_m
Nowicjusz
Pojemność akwarium: 72
Imię: Izabela

Post autor: izunia_m » 2012-08-10, 14:30

Litrów jest 72 aktualnie i specjalnie kombinuję nad obsadą teraz żeby juz więcej nic nie było dobierane.
Żabka - chyba Ty, nie bedzie ego w moim akwa :)
Żółwie mam już, fakt że nie w akwa, ale chwalić Boga już sobie żyję ze mną te 24 lata...
Strusie mi się zdecydowanie nie podobają więc nie ma ryzyka :)

Pytanie zasadnicze - ile piskorków? Jak dla mnie może być 1 ale czy tak może być dla piskorka?

blue_betta
Moderator
Pojemność akwarium: 160
Imię: M.
Kontakt:

Post autor: blue_betta » 2012-08-10, 18:59

To czy możesz trzymać galaxy z bojownikiem zależy od charakteru bojownika. Możesz trafić na bardzo spokojny okaz, który nawet krewetki się nie tknie, a możesz trafić na killera, który będzie chciał mordować wszystko co napotka - z bojownikami mam troszkę do czynienia i naprawdę wiem na co stać te ryby :oczko:

ODPOWIEDZ