Korzeń pleśnieje - znowu
Moderator: ModTeam
- Doma
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Dominika
Korzeń pleśnieje - znowu
Korzeń mi zapleśniał, juz 2 raz chociarz go wygotowałam w słonej wodzie. ! raz rozumiem, włożyłam niespreparowany korzeń do akwarium ( nie wygotowany ) i zapleśniał potem go wygotowałam i znowu. Dlaczego ? Jak się tego pozbyć, żeby mi się tak nie robiło znowu ? Dodam że korzeń jest ciężki i odrazu zatonął.
Pozdrawiam Dominika ;-)
Odważni walczą - sprytni uciekaja. David Belle
- Vinnitshekh
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 140
Re: Korzeń pleśnieje - znowu
Oskrob go dokladnie, usun miekkie czesci. Wygotuj ponownei w wodzie z sola, przez minimalnie kilka godzin. Pozniej dokaldnie wyplucz w zimnej wodzie.
Jesli plesn powroci, zeskrobuj ja. Powinna ustapic po jakims czasie - chyba ze bedzie jednak bardzo uparta. Wtedy korzen nalezy znow wygotowac i wyplukac.
Niektorzy je susza i czyms impregnuja, ale ja osobiscie uwazam, ze im mniej chemii tym lepiej.
Jesli plesn powroci, zeskrobuj ja. Powinna ustapic po jakims czasie - chyba ze bedzie jednak bardzo uparta. Wtedy korzen nalezy znow wygotowac i wyplukac.
Niektorzy je susza i czyms impregnuja, ale ja osobiscie uwazam, ze im mniej chemii tym lepiej.
Art is the expresion of a dream. And dreams, my friend, are what we are as heart...
Vinnitshekh - Slimak Chaosu
Vinnitshekh - Slimak Chaosu
- Doma
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Dominika
Re: Korzeń pleśnieje - znowu
Ok spróbuję. Dzięki Vinnitshekh.
Pozdrawiam Dominika ;-)