Witam.
Jak będę mogę w przyszłości wykorzystać małe akwarium ? 12 litrów z działającym filtrem wew. ELITE MINI + odpowiednia grzałka jak na ten rozmiar, w akwarium jest zwykły żwir ( kupiony w zoologu ) niestety brak w nim roślin ponieważ nie mam oświetlenia.
Jak mogę w przyszłości wykorzystać ...
Moderator: ModTeam
- Peta1992
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Piotrek
- Nazwisko: Reszka
Re: Jak mogę w przyszłości wykorzystać ...
dołóż oświetlenie i zrób jakąś mini kompozycję ostatnio takie maleństwa są w modzie 

-
- Stały bywalec
- Imię: Krzysztof
Za bardzo mi to nie odpowiada;p teraz aktualnie kasa przygotowane na nowe większe akwarium:P Myślałem o tym że jeśli rybki złożą ikrę to przełożę ikrę do tego akwarium 
W dalszej przyszłości mogę to zrobić, a nawet jeśli świetlówki okażą się tanie to zasadzę rośliny i zobaczy się dalej:P

W dalszej przyszłości mogę to zrobić, a nawet jeśli świetlówki okażą się tanie to zasadzę rośliny i zobaczy się dalej:P
- Peta1992
- Stały bywalec
- Imię: Piotrek
- Nazwisko: Reszka
no albo jako lecznica dla rybek w razie co
albo tak jak mówisz dla ikry czy młodego narybku 

-
- Stały bywalec
- Imię: Krzysztof
Zobaczy się
A mam takie pytanie, przyjmijmy że mam chorą rybkę i dam ją do kwarantanny czyli do tego baniaka 12 litrów i przyjmijmy że rybka wyzdrowieje a tak za kilka dni będę miał ikrę, mogę ją tam umieścić czy nie za bardzo ?
Thx za pomoc UP ;p

A mam takie pytanie, przyjmijmy że mam chorą rybkę i dam ją do kwarantanny czyli do tego baniaka 12 litrów i przyjmijmy że rybka wyzdrowieje a tak za kilka dni będę miał ikrę, mogę ją tam umieścić czy nie za bardzo ?
Thx za pomoc UP ;p
-
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Jarosław
- Nazwisko: Waligórski
- Kontakt:
Baniaka 12l przeznaczonego na lecznicę i tak nie będziesz trzymał wg mnie non stop zalanego. Jak potrzebujesz to spuszczasz do niego wodę z ogólnego (w którym była chora rybka), ładujesz filtr, i grzałkę. Potem dajesz chorą rybę + leki + podwyższona temperatura (na ogół pomaga). W międzyczasie częste /co dwa dni po 10%/ podmianki.
Jak ryba dojdzie do siebie to wraca do baniaka ogólnego. Wodę wylewasz, akwarium i filtr DOKŁADNIE myjesz i chowasz do szafki.
Przy większym baniaku trzeba się bawić węglem aktywnym kiedy już ryby nie leczysz - węgiel w filtrze wyłapie z wody całą chemię (leki). Ale dla 12L wg mnie nie ma sensu.
Ja tak to widzę.
Jak ryba dojdzie do siebie to wraca do baniaka ogólnego. Wodę wylewasz, akwarium i filtr DOKŁADNIE myjesz i chowasz do szafki.
Przy większym baniaku trzeba się bawić węglem aktywnym kiedy już ryby nie leczysz - węgiel w filtrze wyłapie z wody całą chemię (leki). Ale dla 12L wg mnie nie ma sensu.
Ja tak to widzę.
112, 2 x 63, 30l
Pozdrawiam!
Jarosław 'Jarus' Waligórski
Glon najlepszym przyjacielem akwarysty!
Pozdrawiam!
Jarosław 'Jarus' Waligórski
Glon najlepszym przyjacielem akwarysty!