akwarium na wymiar
Moderator: ModTeam
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 25
- Imię: pawe³
akwarium na wymiar
mam miejsce na wstawienie takiego zbiornika: dlugosc max 70 szer 35 i wlasnie wysokosc co prawda nieograniczona ale czy np 30 byloby w porzadku? nie za nisko?
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Jakub
Re: akwarium na wymiar
Wszystko zależy od tego co za ryby chcesz mieć.cichociemny007 pisze:ale czy np 30 byloby w porzadku? nie za nisko?
Loża Szyderców
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 25
- Imię: pawe³
Re: akwarium na wymiar
w sumie niby 5 cm ale przeklada się na spory litraz jeśli wziąc 30 w góre daje to przy pozostalych wymiarach 73 litry, jesli pociągnąć 35, litrów będzie juz 85.
więc inaczej, jakich powinniem się wystrzegać przy takiej wysokości? dla dennych np nie ma chyba róznicy wielkiej.
trochę jeszcze z innej beczki, jesli nastawiłbym się na akwarium z średnio zarośnietą roślinnością przy niespecjalnie mocnym oświetleniu i skąpym (płyn)/żadnym dozowaniu CO2 - czyli w kierunku LT, to poza tym, że roslinność będzie gorzej rosła, to mimo wszystko można uzyskać fajny efekt całościowy? pytam bo mam jakieś dziwne odczucie, że Lt to walka z glonami i mało estetyczny krajobraz wewnątrz...
więc inaczej, jakich powinniem się wystrzegać przy takiej wysokości? dla dennych np nie ma chyba róznicy wielkiej.
trochę jeszcze z innej beczki, jesli nastawiłbym się na akwarium z średnio zarośnietą roślinnością przy niespecjalnie mocnym oświetleniu i skąpym (płyn)/żadnym dozowaniu CO2 - czyli w kierunku LT, to poza tym, że roslinność będzie gorzej rosła, to mimo wszystko można uzyskać fajny efekt całościowy? pytam bo mam jakieś dziwne odczucie, że Lt to walka z glonami i mało estetyczny krajobraz wewnątrz...