54L
Moderator: ModTeam
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Re: 54L
O, to ludwigię repens poszukaj. Mi nigdzie tak pięknie nie rosła jak w LT. Zasadziłam 2 sztuki w 180l i po 2 tygodniach był busz  A jest popularna i łatwo dostępna, w dodatku ślicznie wybarwiona.
 A jest popularna i łatwo dostępna, w dodatku ślicznie wybarwiona.

A jest popularna i łatwo dostępna, w dodatku ślicznie wybarwiona.
 A jest popularna i łatwo dostępna, w dodatku ślicznie wybarwiona.- bercia289
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Bernadetta
- Nazwisko: Baranowicz
- Kontakt:
Jak to nie idziesz do zoologa i zamawiasz:D po jakimś czasie Ci przywożą 

Nie każdy kto posiada akwarium jest akwarysta.
./redir/https://www.facebook.com/SklepZoologicz ... ts&fref=ts
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
./redir/http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=9626199
						./redir/https://www.facebook.com/SklepZoologicz ... ts&fref=ts
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
./redir/http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=9626199
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Może być za, może być przed  Wszystko zależy od tego jak ją będziesz ciął, to bardzo ''plastyczna'' roślina
 Wszystko zależy od tego jak ją będziesz ciął, to bardzo ''plastyczna'' roślina  Jakby się uwziął to by i z niej można było trawnik zrobić
 Jakby się uwziął to by i z niej można było trawnik zrobić 

Wszystko zależy od tego jak ją będziesz ciął, to bardzo ''plastyczna'' roślina
 Wszystko zależy od tego jak ją będziesz ciął, to bardzo ''plastyczna'' roślina  Jakby się uwziął to by i z niej można było trawnik zrobić
 Jakby się uwziął to by i z niej można było trawnik zrobić 
- Interek
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Daniel
- Nazwisko: Wróbel
- Kontakt:
Od założenia akwarium minęło 3 miesiące i 4 dni. Do tej pory nie miałem rybek, po prostu nie chciało mi sie kupić i stało tak sobie bez nich z samimi roślinami. 
Przez dłuższy czas walczyłem z glonami. Jedne takie brązowe na żwirku, drugie zielone na lisciach, trzecie tez zielone i takie watowate. Walczyłem z nimi biednie, bez chemii. Wyciąłem prostokątny karton 60x30cm i zakryłęm z przodu zeby światło nie wpadało do akwarium. Po tygodniu nie było zmian, to zostawiłem na kolejny. Po 2 tygodniach zniknęły brązowe glony z dna ale nie zielone. Po 4 tygodniach zielone (takie maziste ) znikneły z przodu akwarium. Zielone takie jak z waty znikneły bez śladu. Ucierpiały na tym roślinki brak światła ich bardzo zamulił. Od kiedy obserwuje akwarium w zapalonym świetle widzę sporo ślimaczków które pałaszują resztki glonów. Glony przestały sie rozwijać (szczególnie te zielone maziste).
Zastanawiam sie nad kupnem CO2 w płynie i jakiejś obsady.
Coś na dno i w środek toni wodnej. Akwarium nie zmieniło sie zbytnio od tego co było wczesniej, roślinki nieznacznie podrosły i nie było przemeblowania. Nie będzie fotek

Przez dłuższy czas walczyłem z glonami. Jedne takie brązowe na żwirku, drugie zielone na lisciach, trzecie tez zielone i takie watowate. Walczyłem z nimi biednie, bez chemii. Wyciąłem prostokątny karton 60x30cm i zakryłęm z przodu zeby światło nie wpadało do akwarium. Po tygodniu nie było zmian, to zostawiłem na kolejny. Po 2 tygodniach zniknęły brązowe glony z dna ale nie zielone. Po 4 tygodniach zielone (takie maziste ) znikneły z przodu akwarium. Zielone takie jak z waty znikneły bez śladu. Ucierpiały na tym roślinki brak światła ich bardzo zamulił. Od kiedy obserwuje akwarium w zapalonym świetle widzę sporo ślimaczków które pałaszują resztki glonów. Glony przestały sie rozwijać (szczególnie te zielone maziste).
Zastanawiam sie nad kupnem CO2 w płynie i jakiejś obsady.
Coś na dno i w środek toni wodnej. Akwarium nie zmieniło sie zbytnio od tego co było wczesniej, roślinki nieznacznie podrosły i nie było przemeblowania. Nie będzie fotek
Pozdrawiam! Daniel