Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nie wiesz jakie rybki wpuścić np. do 50l akwarium? W tym dziale możesz uzyskać porady jaka obsada była by najlepsza.
Moderator: ModTeam
-
Nelaw2
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Kornelia
-
Kontakt:
Witam

Chciałabym zacząć swoją przygodę z akwarystyką, po tym jak opiekowałam się przez 7 lat czyims akwarium xd Nie chodzi tu o wielkość zbiornika, chciałabym tylko dowiedzieć się które z podanych przeze mnie ryb mogłyby być ze sobą w akwarium.
-Otosek przyujściowy
-Glonojad syjamski
-Garra Ryfa
-Pielęgniczka Ramireza
-Pielęgniczka boliwijska
-Gurami całujące
-Barwniak czerwonobrzuchy
-Bojownik
-Razbory borneańskie
-
xXSoobekXx
Bojownik nie moze byc, poniewaz moze podgryzac te takie ' preciki ' tak to nazwe gurami, ale tak tylko slyszalem ile w tym prawdy to nie wiem.
Poczytaj o tych rybach i ich wymagan co do temperatury zeby sie zgadzaly no i chodzi o zbiornik. Jaki zbiornik dla tych ryb ?
-
Nelaw2
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Kornelia
-
Kontakt:
To jeszcze nie ma znaczenia, bo dysponuję aktualnie ok. 60 litrowym ale kupno większego wchodzi w grę, w zależności właśnie które z tych ryb mogłyby w nim być... Poczytałam o nich już i zdecydowałam się na otoska przyujściowego, pielęgniczkę ramirezę i razbore borneańską. Miałam nadzieję na jakieś fachowe rady i podanie minimalnej ilości ryb z każdego gatunku, no ale ok, temat do zamknięcia...
-
Kaef
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 2
- Imię: Kacper
xXSoobekXx pisze:Bojownik nie moze byc, poniewaz moze podgryzac te takie ' preciki ' tak to nazwe gurami, ale tak tylko slyszalem ile w tym prawdy to nie wiem.
0.
Podaj jakie możesz zapewnić warunki swoim podopiecznym, poczytaj o podstawach akwarystki i także "obglądnij" sobie proponowane obsady na forum.
-
Tissien
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 98
- Imię: Marta
-
Kontakt:
Nelaw2 pisze:Miałam nadzieję na jakieś fachowe rady i podanie minimalnej ilości ryb z każdego gatunku
Żeby udzielić takiej odpowiedzi musimy znać docelowy litraż, bo inne wskazówki dostaniesz do 60 litrów, a inne do większego akwarium.