Witam . Mam problem z rozmnażaniem gupików . W akwarium mam 3 samce i 3 samice gupika dorosłe . Posiadam je prawie 2 miesiące i do tej pory sie nie rozmnożyły i samce słabo interesują sie samicami , a jeden z samców pływa cały czas za drugim . Temperatura w akwarium wynosi 25 stopni , jest duzo roślin .
Co może być nie tak , że się nie rozmnażają ? Prosze o odpowiedzi .Jeśli potrzebujecie więcej informacji proszę pisać.
Gupiki się nie rozmnażają , dlaczego ?
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 140
- Imię: Jan
Re: Gupiki się nie rozmnażają , dlaczego ?
Dziwne to, bo powinny się rozmnażać, gupiki to "uwielbiają".
Nawiasem mówiąc masz źle dobrane proporcje samiec/samica. W przypadku gupików na jednego samca powinno przypadać kilka samic.
Nawiasem mówiąc masz źle dobrane proporcje samiec/samica. W przypadku gupików na jednego samca powinno przypadać kilka samic.
Wypowiedź mogła zawierać lokowanie produktu... <- idiotyczne, ale niestety ustawowo wymagane. "Ave Cezar"!
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: Gupiki się nie rozmnażają , dlaczego ?
...tyle że bardzo często samce są sterylizowane. Np. promieniowaniem, w wypadku co ładniejszych odmian sprzedawanych w sklepach.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back