Pre godzin temu dolalam do wody preparat akwarystyczny MULTIMINERAL z Tropicala.
I teraz woda jest taka mniej przejzysta, jest tak jakby troche "szaro". Dlaczego tak sie stalo?
Mniej przejrzysta woda...
Moderator: ModTeam
- Kamcia17
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 90
- Kontakt:
Mniej przejrzysta woda...
[glow=blue]Kamcia17[/glow]<<<My sexy photo:D
90l:4x brzanka sumatrzańska,2x molinezja cz.,2x mieczyk,2x bojownik,2x zbrojnik(lamparci,złoty),2x gupik
28l:małe>3x molinezja,1x zbrojnik
90l:4x brzanka sumatrzańska,2x molinezja cz.,2x mieczyk,2x bojownik,2x zbrojnik(lamparci,złoty),2x gupik
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: Mniej przejrzysta woda...
Mam nadzieję, że dawkowałaś prawidłowo, jak tak, to spokojnie, wyklaruje się po paru godzinach. Preparaty mineralne częstą "mącą" wodę - po prostu taką maja konsystencję.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- Kamcia17
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 90
- Kontakt:
napewno wlalam odpowiednia ilosc, nawet troszke mniej.
dzisiaj woda jest dalej taka sama :-?
dzisiaj woda jest dalej taka sama :-?
[glow=blue]Kamcia17[/glow]<<<My sexy photo:D
- Vinnitshekh
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 140
Dziwnosc, ja uzywam multimineral i nie mam takiego efektu. Moze faktycznie przejdzie za jakis czas. Chyba ze dodajesz czegos jeszcze i srodki reaguja ze soba.
Art is the expresion of a dream. And dreams, my friend, are what we are as heart...
Vinnitshekh - Slimak Chaosu
Vinnitshekh - Slimak Chaosu
- D4ni3l
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Kamcia17, ja tez uzywam tego preparatu i woda jest czysta.
Jezeli uzywasz nawozow z makro elementami to mozliwe, ze wlasnie z nimi reaguje Multimineral Tropicala. Jezeli uzywasz innych nawozow oprocz multimineral-tropical to dawaj je w kilku godzinnych przerwach.
Rano daj makro elementy, a wieczorem mikro(czyli multimineral)
Pozdrawiam!
Jezeli uzywasz nawozow z makro elementami to mozliwe, ze wlasnie z nimi reaguje Multimineral Tropicala. Jezeli uzywasz innych nawozow oprocz multimineral-tropical to dawaj je w kilku godzinnych przerwach.
Rano daj makro elementy, a wieczorem mikro(czyli multimineral)
Pozdrawiam!
Niektórym od władzy odbija... cóż poradzić.
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Grzegorz
Zdarza sie tak gdy woda ma wysokie GH jak i wysoki poziom fosforanow (co w slodkowodnych, slabo zarosnietych akwariach nie jest rzadkoscia). Dodanie do takiej wody nawozu z zelazem moze powodowac czasowe zamglenie wody. Sprobuj dodawac ten preparat wieczorem po wygasnieciu swiatel.