Kupiłem mamie na urodziny między innymi akwarium 8l i jedną rybkę - płatkę. Wiem że to rybka stadna ale mama kiedyś mówiła ze podoba się jej bardzo. Stwierdziłem że skoro będzie tylko ona to nie będzie duży problem. Tym czasem podczas mojej nieobecności w akwarium mama sie rozkręciła i teraz już pływają w nim jeszcze:
2x molinezja żółta
2x molinezja perłowa
2x gupik
Czy to nie jest o wiele za dużo. Akwarium nie wygląda na zapchane wręcz przeciwnie bardzo ładnie się prezentuje. Może wasza opinia ją przekona do zmiany obsady albo powiększenia akwarium. z Góry dzięki za pomoc ;)
zbiornik 8l - to nie żart ;)
Moderator: ModTeam
- D4ni3l
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: zbiornik 8l - to nie żart ;)
nexio, to co sie wyprawia w twoim, a raczej mamy 8litrowym akwarium to paranoja!
To tak samo jak by Ciebie z mamą i z kilkoma przyjaciółmi uwięzili w celi o wymiarach 2x2.
Pozdrawiam!
To tak samo jak by Ciebie z mamą i z kilkoma przyjaciółmi uwięzili w celi o wymiarach 2x2.
Pozdrawiam!
Niektórym od władzy odbija... cóż poradzić.
- lukasz.www
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: £ukasz
nexio, 8L to nie jest akwarium dla ryb, tylko i wyłącznie dla roślin, jeśli podobają ci się akwaria roślinę zapraszam tu: http://e-akwarystyka.pl/topics24/2064.htm , niektórzy trzymają w małych zbiornikach bojownik lub welonkę ale to dla mnie jest nie humanitarne, ryba w tak małym zbiorniku się męczy, długo nie pożyje, no i karłowacieje czyli będzie mała nie osiągnie swoich naturalnych rozmiarów, proponuje kupić większe akwarium i rybki szybko przenieść, jeśli chce się mieć akwarium trzeba zadbać o mieszkańców tego zbiornika.
Proszę mamę użytkownika nexio, żeby tak nie męczyła rybek i szybko kupić większe akwarium :mrgreen:
Proszę mamę użytkownika nexio, żeby tak nie męczyła rybek i szybko kupić większe akwarium :mrgreen:
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 81
- Imię: Bartek :)
Ja mam swoje większe akwarium. Mam nadzieję że mama wreszcie zrozumie że trochę za bardzo się rozkręciła ;) Dzięki za pomoc.
- Morter
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Piotr
- Kontakt:
w 8l można trzymać krewetkę albo roślinki, można je zachować jako kotnik lub akwarium do kwarantanny, ale w żadnym wypadku niemożna trzymać tam ryb, zwłaszcza takich i w takiej ilości.. Jeśli mama lubi dużo różnych ryb to załóżcie akwarium min 200l i wtedy można szaleć 

Życie ma cierpki smak, ale ja lubię wytrawne drinki...
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl
- pavelek
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Albo weż te rybki do swojego akwa , a z 8l mamy zrób kotnik ona będzie miała rybki i będzie szczęśliwa bez szkody dla rybek. 8-)