witam u mnie w ogólnym nigdy sie nie udało nic odchdować ale ja mam wieksz ilosc rybek to może dlatego
jak na mój gust to maja słabe szanse na przezycie ze wgledu na to, że po wykluciu spadna z listka i po pierwsze skoro glonojad zaja się ikrą to wyklutymi rybkami też sie zajmie, a po drugie to nawet najdorodniejsze zanieczyszczenie moze im zaszkodzi (u mnie najwięcej wyklutych rybek traciłam przez duszenie sie paproszkiem który zaplatał sie np w skrzela

dlatego zazwyczaj poleca sie do odchowu akwa bez podloza kore trzeba codziennie oczyszczać )ale zawsze możesz spróbować ja stosuje nfc ale sa tez specjalne srodki np z tetry
przy 28 stopniach powinny sie wykluć po okolo 3 dniach ja mam 30 i wykluwaja sie po 2 no i samodzielnie zaczynają plywac po 2/3 dniach (wszytko moze potrwac odrobinke dluzej) no i karmic zaczynamy dopiero po zaniknięciu woreczka żółciowego najlepiej artmią (mozna kupic na allegro jajeczka do samodzielnego wylegu polecam super sie na tym chowaja) a potem nicieniami mikro(jak wyżej)
no i jeszcze osobny zbiornik z ikra przykrywam aby nie dostawało sie światło i dopiero po około 4/5 dniach zaczynam powoli i stopniowa odsłaniać w akwa ogólnym moze nie zapalaj światła (sama nie wiem :-/ )chyba, że ikra jest w części bardzo zacienionej
pzdr i powodzenia daj zanc czy ci się cos wylęgło i czy przeżyło ;-)