kaskada-jaka do 160L
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: Tomek
kaskada-jaka do 160L
nie mam tyle funduszy by kupic filtr zewnetrzy ale tez nie chce wewnetzrnego-wybralem cos pomiedzy
jaki najlepiej kupic filtr kaskadowy do takiegoakwarium-niechcial bym by koszt filtra pzrekroczyl 150zl :/ dzieki za rady

- D4ni3l
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: kaskada-jaka do 160L
http://www.krakvet.pl/aquaszut-kaskada- ... -7962.html
http://colisa.com.pl/?/s-Hagen-filts-kask.shtml (Aqua Clear 50 filtr kaskadowy, wydajność min. 250L/h, przepływ max. 757L/h, poj.max.akw. 190L) - 92zl.
Duzy wybor jest.. ja nie polecam aquaela, bo mialem 2 filtry tej firmy i 2 strasznie halasowaly.
http://colisa.com.pl/?/s-Hagen-filts-kask.shtml (Aqua Clear 50 filtr kaskadowy, wydajność min. 250L/h, przepływ max. 757L/h, poj.max.akw. 190L) - 92zl.
Duzy wybor jest.. ja nie polecam aquaela, bo mialem 2 filtry tej firmy i 2 strasznie halasowaly.
Niektórym od władzy odbija... cóż poradzić.
- Morter
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Piotr
- Kontakt:
polecam ten hagena miałem chyba identyczny (ten najmniejszy) w 60l i sprawdzał się naprawdę dobrze... Prosty w czyszczeniu, łatwo wymieniać wkłady, dobrze napowietrza, i o ile się nie mylę ma możliwość regulacji przepływu... Mam tylko nadzieję, ze lubisz cichy plusk wody, bo taki plusk jest przy wpadaniu wody
ale chyba lepsze to niż np szum brzęczyka...
czasami nie startują od razu, trzeba lekko poruszyć turbinkę (np wkładem od długopisu) ale poza tym chodzi bez zarzutu...

czasami nie startują od razu, trzeba lekko poruszyć turbinkę (np wkładem od długopisu) ale poza tym chodzi bez zarzutu...
Ostatnio zmieniony 2007-08-11, 14:09 przez Morter, łącznie zmieniany 1 raz.
Życie ma cierpki smak, ale ja lubię wytrawne drinki...
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl
- D4ni3l
- Zakręcony forumowicz
- Kontakt:
i to mnie najbardziej denerwuje!Morter pisze:czasami nie startują od razu, trzeba lekko poruszyć turbinkę (np wkładem od długopisu) ale poza tym chodzi bez zarzutu...
- Morter
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Piotr
- Kontakt:
mnie też denerwowało, ale nie jest to aż tak uciążliwa wadaD4ni3l pisze:i to mnie najbardziej denerwuje!

Życie ma cierpki smak, ale ja lubię wytrawne drinki...
- D4ni3l
- Zakręcony forumowicz
- Kontakt:
dlatego nienawidze takich filtrow, ble!Morter pisze:mnie też denerwowało, ale nie jest to aż tak uciążliwa wadaD4ni3l pisze:i to mnie najbardziej denerwuje!najważniejsze, że potem się nie zatrzymuje... Choć może być niebezpieczne w jednym wypadku - przy chwilowej utracie prądu, kiedy Ciebie nie ma w domu, bo może (choć nie musi) nie zastartować i wtedy przez jakiś czas ryby są pozbawione filtracji...
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: Tomek
i jest to powod by go nie zakupic ;] z racji szkoly jaka skonzcylem mam jobla na tym punkcie by pompa dzialaala dobzre ;] mam juz nawet zalatwiona pompke wirnikowa kojedno komorowa i chce zrobic filtr rezerwowy tez cos w stylu kaskady.zrobil bym go i najlepiej nie kupowal kaskady ale za dlugo by to potrwalo :/ gdyz robiac wlasny ciol bym po kosztach niemajac zamiaru kupowac materialu tylko bede kombinowal okreznymi drogami ;] zreszta kaskady chyab nawet sie nie oplaca robic jak juz to lepiej kubelek wiec moze nad nim pomysle.wielkie dzieki za wasze spostzrezenia