Sera toxivec - czy to uzdatniacz do wody ?
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: :)
- Kontakt:
Sera toxivec - czy to uzdatniacz do wody ?
Kupując akwarium dostałem saszetke z płynem SERA TOXIVEC i w związku z tym mam pytanie, czy można go stosować jako uzdatniacz do założenia świeżego akwa, bo na preparacie pisze, że usuwa zanieczyszczenia (sole amonowe i azotyny, chlor i chloraminy), chroni błonę śluzową ryb, redukuje częstotliwość podmian wody.
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: Sera toxivec - czy to uzdatniacz do wody ?
Można go uzyc jako uzdatniacza, ale nie taka jest jrgo rola - to preparat do "ratowania " akwarium w wypadku gwałtownego stwierdzenia zaburzenia parametrów wody - np. przy braku podmiany. Można go również stosować jkao krótkotrwały zamiennik podmian - np. w wypdku wyjazdu na wakacje dla zastępczego opiekuna. A typowy uzdatniacz do przygotowania wody to Sera Acutan.
Stosowanie uzdatniaczy nie jest konieczne. Skraca czas przygotowania wody, ale zdecydowanie lepszą metodą jest odstanie wody 2-3 dni.
Stosowanie uzdatniaczy nie jest konieczne. Skraca czas przygotowania wody, ale zdecydowanie lepszą metodą jest odstanie wody 2-3 dni.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back