Jaka filtr wybrac
Moderator: ModTeam
- WOJTEK
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Wojtek
- Kontakt:
Re: Jaka filtr wybrac
zależy ile chcesz na niego przeznaczyć?? i również zależy jakie będziesz miał akwa, bo jeśli dużo ryb to najlepiej szukać czegoś o dużej objętości filtracyjnej
pozdro
pozdro
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: Tomek
No niestety nie wiem ejszce jak liczna bedzie obsada ale raczej mniej niz wiecej bedzie tam plywalo. NIe gustuje w tlocznych zbiornikach. A jakis zloty srodek miedzy cena a jakoscia? raczej chialem sie zmiescic w 200zl :/
- WOJTEK
- Akwarysta
- Kontakt:
http://allegro.pl/item242248200_tetra_e ... _lit_.html
polecam ten filtr, bo wujek go ma w 200litrach i sprawuje się świetnie, a i cena jest super bo za 200zł to lepszego nie będzie chyba, że JBL Cristal Profi 250 ale na jego temat to wiem tylko z forów i większość to dobre opinie, jeszcze ciekawie prezentuje się ten filtr:
http://allegro.pl/item241662184_aqua_no ... trzny.html
i podobno jest bardzo dobry ale to tylko wiadomości, które przeczytałem na forach
to chyba tyle o filtrach, tylko lepiej od razu się zapytaj czy dodane są węże, bo na przykład Hailea nie dodaje ich, a tetra dodaje
pozdro
polecam ten filtr, bo wujek go ma w 200litrach i sprawuje się świetnie, a i cena jest super bo za 200zł to lepszego nie będzie chyba, że JBL Cristal Profi 250 ale na jego temat to wiem tylko z forów i większość to dobre opinie, jeszcze ciekawie prezentuje się ten filtr:
http://allegro.pl/item241662184_aqua_no ... trzny.html
i podobno jest bardzo dobry ale to tylko wiadomości, które przeczytałem na forach
to chyba tyle o filtrach, tylko lepiej od razu się zapytaj czy dodane są węże, bo na przykład Hailea nie dodaje ich, a tetra dodaje
pozdro
- Kazio
- Akwarysta
- Imię: Kazio
JBl to swietny filtr. Jak ehelm wsród kubelków to mercedes to etheima mozna nazwac BMW dobra cena bardzo cichy i wydajny
Twórca wielu złotych ciach. Przynajmniej jest wesoło ;]
Aktualnie akwarysta w uśpieniu... przyczajony tygrys czeka na miejsce i sposobność postawienia baniaka. Z nadzieją na zdobycz większą niż 200l
Aktualnie akwarysta w uśpieniu... przyczajony tygrys czeka na miejsce i sposobność postawienia baniaka. Z nadzieją na zdobycz większą niż 200l
-
- Forumowicz
wiec ktory z tych filtrow polecacie?
- WOJTEK
- Akwarysta
- Kontakt:
ja polecam tetre ex700, bo jej działanie znam i funkcjonuje wspaniale, jeśli ja miał bym teraz kupować filtr bym wybrał tą Aqua Nove. Firma nowa ale podobno solidna i filtry porównywalne a nawet lepsze od tetry i JBL.
pozdro
pozdro
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Jednakowoż poczekałbym kilka lat, jak jej filtry przetrwają pierwsze problemy techniczne i konstrukcyjne. "Podobno porównywalne a nawet lepsze" - to oznacza, że ktoś słyszał od kogoś lub gdzieś, ale sam nie widział, nie używał i nie ma.WOJTEK pisze:... bym wybrał tą Aqua Nove. Firma nowa ale podobno solidna i filtry porównywalne a nawet lepsze od tetry i JBL.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Forumowicz
jestem juz prawie zdecydowany ta tere,bo nowa firma to jednak nowa to ze narazie nikt nie nazeka to nie wiadomo czy po dluzszym czasie filtry nie zaczna szfankowac :/ tylko powiedzcie mi czy zamuwic ten z allegro czy poszukac w sklepach moze mozna dostac taniej??czy ta cena na allegro jest taka ze tanie nie znajde?
- WOJTEK
- Akwarysta
- Kontakt:
gadałem z gościem który wcześniej używał JBL i mówił, że ta tańsza "nowa firma" jest o niebo lepsza, a używa go ponad pół roku w tym samym akwarium i przeznaczenie było podobne.
sądzę, że taniej niż na allegro nie znajdziesz, ale warto poszukać
pozdro
sądzę, że taniej niż na allegro nie znajdziesz, ale warto poszukać
pozdro
-
- Forumowicz
kurcze cos mnie kusi zeby jednak kupic ten australijski filtr :/
- Kazio
- Akwarysta
Nowe znaczy jeszcze nieprzetestowane. Nowa firma niema przetestowanych swojich produktów jeszcze. Stara firma która juz wypuscila troche towaru na rynek i troche dostala do naprawy wie co w projekcie jest nietak i to zmienia przeco sprzet jest coraz mniej awaryjny. JBL jest to naprawde świetna firma i chce podkreslic ze wyjątkowo daje 4 lata gwarancji czego nierobi żadna inna firma. COs w tym musi byc skoro daje sie aż 4 lata
-
- Forumowicz
a tetra? bo nad ta firma sie zastanawiam,dla mnie niestety duza role odgrywa cena :/
a co sadzicie o tym?tak chwalicie JBL ze az poszukalem zcegos na allegro ;]
http://allegro.pl/item243187193_jbl_cri ... ta_gw.html
naprawde sa takie dobre?
a co sadzicie o tym?tak chwalicie JBL ze az poszukalem zcegos na allegro ;]
http://allegro.pl/item243187193_jbl_cri ... ta_gw.html
naprawde sa takie dobre?
- Kazio
- Akwarysta
Mam ten sam filtr kupiony od tego samego sprzedawcy i naprawde polecam
-
- Forumowicz
czyli JBL od malawi?podoba mi sie ze sa tez fajne oferty innych spzretw co by moglo pojsc po kosztach jednej pzresylki ;] nie myscie ze ejstem takim ...bip... ze tak licze ile co kosztuje tylko poprostu jestem studentem a kazdy student to biedny student ;] cale wakacje tyralem zeby zalozyc 160L ;]
maol:
post zawierał treści mogące być uznane za obraźliwe - usunąłem. Poza tym jest prawie nieczytelny. Ze względu na zignorowane wcześniejsze prośby o używanie języka polskiego daję ostrzeżenie. A student powinien już po polsku umieć się wyrażać...
maol:
post zawierał treści mogące być uznane za obraźliwe - usunąłem. Poza tym jest prawie nieczytelny. Ze względu na zignorowane wcześniejsze prośby o używanie języka polskiego daję ostrzeżenie. A student powinien już po polsku umieć się wyrażać...
Ostatnio zmieniony 2007-09-19, 08:03 przez JAJOO, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kazio
- Akwarysta
200zl za ten filtr to niejest durzo pozatym dostajesz troche pokarmu