Mam maly problem poniewaz w moim 200 litrowym akwarium znajduja sie tylko 2 gatunki roslin !!!!
Mam kryptokoryne i jeszcze jedna tylko, ze nie znam jej nazwy jest ona smukła, cienka
i szybko sie rozrasta
Jakie roslinki moglbym wprowadzic do akwarium jesli z rybek mam:
- skalary
- sumiki indyjskie
- bocje
- labeo
i duzego zbrojnika nie wiem dokladnie jaki to jest
Za odpowiedzi i zdjecia dziekuje z góry (bede zaznaczal punkty pomocy)
Jakie roslinki najlepsze ??
Moderator: ModTeam
- maciekdziuba
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Maciek
- Kontakt:
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 25
- Imię: Nrb
Re: Jakie roslinki najlepsze ??
Moze to troche leniwa odpowiedz ale jesli poczytasz to napewno cos odpowiedniego znajdziesz http://www.roslinyakwariowe.pl/baza/
- maciekdziuba
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Maciek
- Kontakt:
rozumiem Twoja odpowiedz ale chodzilo mi jakie jest Wasze zdanie a nie jakichs encyklopedii, ale jesli nie macie ochoty na odpowiedz to znajde sobie jednak z tego podrecznika
DZIEKI
DZIEKI
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 25
- Imię: Nrb
To jest wylacznie rzecz gustu i wymagan roslin ;-) Ja sam bardzo lubie cabombe, nurzaniec, nawodki, mech jawajski, jakies drobne kryptokoryny np. tropice. W swoim aqwa mam trzy gatunki roslin w tym malutki magdalensis ktorego sobie bardzo chwale, wpadnij do galerii to obejrzysz :-) Przy doborze roslin wez tez pod uwage oswietlenie, bo jak pewnie wiesz roslinki maja na nie rozne zapotrzebowanie.
Postaraj sie tez rozplanowac wszystko tak zeby roslinki sie zupelnie nie zaslanialy :-)
Postaraj sie tez rozplanowac wszystko tak zeby roslinki sie zupelnie nie zaslanialy :-)
- Morter
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Piotr
- Kontakt:
po pierwsze, jeśli chcesz mieć rośliny, musisz się zdecydować, czy chcesz poprawić światło (wskazane min 0,5W/l) musisz się zdecydować, czy będziesz nawoził CO2 i nawozami mineralnymi, musisz zdecydować, czy chcesz np trawnik itp. nie polecam drobnych i deilkatnych roślin, bo twój duży zbrojnik" to pewno gibbiceps, a one rosną spore i robią duż "hałasu" w akwarium - przekopują rośliny, potem się zdecyduje, a ta cienka i rozrastająca się roślinka, to może być moczarka...
Życie ma cierpki smak, ale ja lubię wytrawne drinki...
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl